Peter Handzuš Krimi

Poprad nestíha odpratávať sneh

Na odpratávanie snehu si muselo mesto požičať ťažké mechanizmy.

Situácia na mestských komunikáciách v meste Poprad je značne komplikovaná, v noci na dnes tu napadlo približne 30 centimetrov nového snehu. Riaditeľ Správy mestských komunikácií v Poprade Peter Fabián informoval, že na odpratanie snehu si muselo mesto požičať ťažké mechanizmy od súkromných firiem.
„So svojimi mechanizmami sme nestíhali toľko snehu odstrániť, tak sme si museli vypomôcť a objednať ťažšiu techniku,“ povedal Fabián. Momentálne stále pokračujú práce na odpratávaní snehu, je však problém, že ho nie je kam dávať. „Snehu je strašne veľa, dočisťujú sa chodníky ťažkou technikou, vstupy na sídliská, najhoršie je to na jednotlivých sídliskách,“ priblížil situáciu Fabián. Problémom sú tiež zaparkované autá, technika má problém sa okolo nich dostať na jednotlivé parkoviská. „Je problém sa tam dostať, je to aj nebezpečné, aby sa tam niečo nepoškodilo,“ doplnil. V Poprade je momentálne veľký pohyb ľudí aj áut. Fabián preto predpokladá, že situáciu sa podarí stabilizovať až v noci, keď sa upokojí premávka. „Potom sa dostaneme aj na parkoviská v meste, na odstavné plochy, na chodníky, robíme všetko preto, aby sme to sprejazdnili čo najskôr,“ uzavrel Fabián.
Situácia bola od rána kritická v celom obvode Poprad, prednosta Obvodného úradu Milan Baran informoval, že v ranných hodinách boli najväčšie problémy na cestách. „Ráno bola neprejazdná cesta 1. triedy 1/18 v úseku od Spišského Štvrtka smerom na Levoču a cesta 1/18 v smere od Spišského Hrhova a Klčova (okres Levoča), teraz by to už malo byť v poriadku,“ povedal Baran. Zatiaľ Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja podľa neho situáciu zvláda a robí všetko pre to, aby stabilizovala situáciu na cestách. „Zatiaľ nebol dôvod na vyhlásenie nejakej mimoriadnej situácie,“ doplnil Baran.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM