Peter Handzuš Futbal

Poprad odohral prvý zápas v Spišskej Belej. Nový domáci trávnik pokrstil výhrou

Prvý „domáci“ zápas sa v Spišskej Belej Popradu naozaj vydaril. Proti veľmi dobrému a konsolidovanému súperovi, keď šesť hráčov bolo v sobotu na lavičke A mužstva Prešova, Dolný dokonca nastúpil, podalo mužstvo kvalitný výkon v defenzíve i ofenzívnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Poprad odohral prvý zápas v Spišskej Belej. Nový domáci trávnik pokrstil výhrou
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Aktívne napádanie robilo súperovi veľké problémy, takže sa v prvom polčase nedostal k priamej strele, naopak Popradčania hýrili aktivitou a celý prvý polčas držali súpera pod tlakom. Výsledkom bolo množstvo striel, centrov i štandardných situácií, ale padol iba jeden gól po presnej Kubusovej strele z hranice pokutového územia.

Úvod druhého polčasu patril hosťom, ktorí sa s podporou vetra snažili o zvrat. „Po desiatich minútach sa hra vyrovnala a my sme začali využívať súperove otvorenie hry na vnikanie do jeho obrany. V krátkom časovom úseku sme si vypracovali tri čisté šance, žiaľ ani Bendík, ani Kubus brankára hostí neprekvapili,“ informoval Vladimír Lajčák z FK Poprad.

Hra sa potom prelievala od jednej bránky k druhej a opäť z toho viac ťažilo mužstvo Popradu, príležitosti Kubusa, Troppa, Bendíka i Ramsa však neboli dostatočne presné. Súper pohrozil niekoľkými rohmi, s ktorými si obrana s pomocou istého Husárika poradila. Brankár potvrdil svoje kvality aj pri nebezpečnej strele Kačalu spoza šestnástky.

Záver zápasu domáci s prehľadom kontrolovali a nepustili súpera do tlaku ani do šance. Zrodilo sa tak dôležité, plne zaslúžené víťazstvo, navyše po výbornej hre celého mužstva.

FK Poprad – FC Tatran Prešov (B) 1 : 0 (1 : 0) Gól: 36' Lukáš Kubus

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM