Martin Sýkora Hokej

Poprad odštartoval prípravu na ľade s 33 hráčmi: Postupne káder zúži na 25

Hokejisti HK Poprad vykorčuľovali v pondelok prvýkrát na ľad pred novým ročníkom Tipsport Ligy. Trénerská dvojica Marcel Ozimák – František Štolc má k dispozícii 33 hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Poprad odštartoval prípravu na ľade s 33 hráčmi: Postupne káder zúži na 25
Zdroj: HK Poprad

Okrem tých pod zmluvou medzi nimi boli aj juniori s ročníkom narodenia 1997 a ďalší, ktorí sú v klube na skúške. „Na pondelňajšom tréningu bol veľký počet hráčov. Dá sa povedať, že je tu mnoho hráčov na skúške, ale nikde nie je napísané, že aj tí hráči, ktorí majú podpísané kontrakty, sa nemusia snažiť. Tým, že sme vytvorili konkurenčné prostredie, sa určite zvýši aj kvalita a prístup hráčov na tréningových jednotkách,“ povedal po úvodnom tréningu hlavný tréner HK Poprad Marcel Ozimák.

Kamzíkov čakajú v najbližších dňoch dvojfázové tréningy. „V tejto fáze bude prvý týždeň kondičný, nabíjací, bude to najmä korčuľovanie a viac-menej sila, v posilňovni veľa kompenzačných cvičení a v poobedňajších hodinách od prvého tréningu začneme so systémami. Či už obrana v obrannom pásme, v strednom pásme, napádanie, forčeking. To všetko bude predmetom tohtotýždňových tréningov,“ ozrejmil tréner.

Poprad odohrá v príprave na nový ročník prvý zápas už v utorok 1. augusta, keď sa predstaví v regionálnom derby s Košicami, na prvý domáci duel nastúpi o dva dni neskôr o 18.00 h proti Zvolenu. „Podľa rozpisu prípravných zápasov je jasné, že je tu dostatočný priestor na to, aby sme videli hráčov, ktorí chcú zabojovať o miesto v zostave. V druhej polovici augusta budeme uzatvárať 25-členný káder spolu s tromi brankármi. Tieto hry nám odhalia, kto je na akej úrovní, kto na to má, resp. nemá,“ dodal pre oficiálnu stránku klubu Ozimák.

Zdroj: TASR

Na ľad kamzíci vykorčuľovali v tejto zostave:

Brankári
Sergej Kostenko, Lukáš Gavalier

Obrancovia:
Daniel Brejčák, Aleš Ježek, Štefan Fabian, Ľubomír Dinda, Peter König, Jimmy McDowell, Martin Bdžoch, Tomáš Rusina, Alexander Ignatov, Denis Šterbák, Marek Krmenčík

Útočníci:
Richard Rapáč, Andreas Štrauch, Marek Mašlonka, Radomír Heizer, Samuel Mlynarovič, Denis Vicharev, Jindřich Abdul, Patrik Svitana, Michael Vandas, Arne Kroták, Matúš Paločko, Peter Lichanec, Erik Piatak, Matej Paločko, Christián Bednarčík, Dávid Bondra, Boris Šterbák, Nicholas Bondra, Lukáš Hamráček, Samuel Chalupa

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM