Peter Handzuš Hokej

Poprad podržal Sidor v bráne. Kamzíci na tretie miesto strácajú tri body

Brankár Sidor sa poriadne zapotil nad spŕškou striel, ktoré na jeho bránku vyslali domáci hráči. Často si vynútili klasický kolotoč, súpera zatlačili, doslova dusili vo vlastnej šťave, no jediný gól počas dvoch tretín nasvedčoval, že trpia na gólové suchoty.

Ilustračný obrázok k článku Poprad podržal Sidor v bráne. Kamzíci na tretie miesto strácajú tri body
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

HC'05 Banská Bystrica – HK Poprad 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Góly: 24. White – 2. Nagy, 15. Lapšanský, 47. Paločko, 60. Sýkora. Rozhodcovia Stano – Smerek, Rovenský, vylúčení 2:4, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1500 divákov.

Už v 2. min Nagy po nahrávke od Mlynaroviča otvoril zblízka účet zápasu. V bránke domáscich chytal Sabol, nahradil zraneného Kalembu a inkasoval veľmi rýchlo. Za prvý a najmä za druhý gól však vinu neniesol. V 15. min mu za chrbát zavesil obranca Bambúch typického vlastenca a gól museli pripísať ‚nevinnému‘ Lapšanskému.

V druhej tretine pokračovali ‚barani‘ v typickej nátlakovej hre a dočkali sa aj gólu, v 24. min White bekhendom trafil pod žŕdku a bolo zrejmé, že zápas vyústi do už klasickej záverečnej drámy. Domáci, ak by chceli zrátať množstvo šancí na svojich hokejkách, tak by skončili na dvojcifernom čísle, najviac sa o to postaral Konečný, aj uzdravený Kafka, v 29. min Hudec v oslabení trafil žŕdku a v 32. min asi najväčšiu tutovku nepremenil Zigo.

V úvode tretej tretiny si zahrali domáci štyri minúty presilovku, opäť nechali vyniknúť skvelého Sidora a onedlho ich Tatranci za tento luxus vytrestali. V 47. min Paločko využil chybu domácich pri zakladaní útoku a strelou pomedzi nohy Sabola navýšil skóre. Zvyšok minút už zvládli hostia takticky bezchybne, Bystričanov pred bránku púšťali len málokedy a ubránili sa aj záverečnej snahe súpera streliť aspoň kontaktný gól, navyše Kroták trafil v 58. min hornú žŕdku domácej bránky. Presne 107 sekúnd pred koncom začala powerplay domácich, no s efektom pre hostí, keď 35 s pred klaksónom do prázdnej bránky spečatil víťazstvo hostí Sýkora.

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Rýchlo sme prehrávali, potom sa zdvihli, vytvorili si veľa šancí. Opäť sme sa však strelecky trápili a keď sme nestrelili gól v štvorminútovej presilovke na začiatku tretej tretiny a navyše Poprad nám strelil tretí gól, už sme zápas nezvrátili. Chýbal nám väčší dôraz pred bránkou a na nevyužité šance sme znovu doplatili.“
Milan Jančuška, kouč Popradu: „Veľmi dobrý začiatok, s dôležitým rýchlym gólom, aj takticky sme tretiu tretiu zvládli. Po kontaktnom góle Bystrica vyvinula tlak, no podržal nás brankár Sidor. Dôležité bolo to, že sme sa v tretej tretine ubránili štvorminútovej presilovke domácich.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM