Peter Handzuš Hokej

Poprad potešil divákov výhrou nad Trenčínom. O výsledku rozhodol hetrikom Vandas

Popradčania sa snažia udržať zápasy aspoň v domácom prostredí. Vonku sa im to vôbec nedarí. Po vysokej výhre v Skalici v úvode sezóny už na ľade súperov nebodovali. Doma sa snažia o lepšie výsledky a striedavo sa im to darí. V nedeľu proti Dukle Trenčín sa im podarilo bodovať naplno.

Ilustračný obrázok k článku Poprad potešil divákov výhrou nad Trenčínom. O výsledku rozhodol hetrikom Vandas
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Popradčania od úvodného hvizdu vybehli na svojho súpera, čo im prinieslo rýchly úvodný gól už v 2. minúte, keď strelu Hvilu tečoval Vandas. Domáci sa snažili vsietiť v krátkom slede aj druhý gól, čo však dobre organizovaná obrana na čele s brankárom Škrečkom nedovolila. Počas dvojminútovky v strede úvodnej časti boli blízko gólu B. Rapáč, Vandas a Tomas, chýbal im však kúsok športového šťastia pri zakončení. V 13. minúte sa počas oslabenia dostal do samostatného nájazdu Klouda, ale napálil puk rovno do Škrečkovej lapačky. O minútu neskôr puk z hokejky Hvilu prešiel cez bránkovisko, kde však nestál žiaden z domácich hráčov, aby ho mohol doraziť. Druhý gól priniesla Popradčanom až druhá presilovka v 16. minúte, v ktorej si bodový zápis zopakovala rovnaká dvojica Vandas – Hvila. Šesť sekúnd pred koncom úvodnej časti však z rýchleho protiútoku znížil Tybor, čím schladil dobre rozbehnutých domácich.

Gól Trenčanov povzbudil, takže v prostrednej časti sa hra vyrovnala a hostia sa začali častejšie objavovať pred Nikkiläm. Ten však s istotou riešil nebezpečné strelecké pokusy Habšudu, Bokroša, Gašparoviča a Lukáša Klímu. V 31. minúte si v oslabení vypracoval gólovú akciu po dravom prieniku Hvila, ale ani na dva krát nezasunul puk za Škrečkov chrbát. O dve minúty neskôr bol v nájazde faulovaný Kramár, ktorý však následné trestné strieľanie nepremenil. Dnes to bol večer Michaela Vandasa, ktorý o pár sekúnd nato po tretí raz prekabátil Škrečka a zaznamenal svoj hetrik.

Hosťom sa podarilo dotiahnuť opäť na rozdiel gólu v úvode tretieho dejstva, keď strelu Komu tečoval Pardavý. V 45. minúte vyrobil závar pre Škrečkom Tomas s Kloudom, ale trenčinansky gólman aj so šťastím zachránil. Výborný zápas postupne gradoval, oba tímy sa aktívne snažili vsietiť ďalší gól, ale prekážkou boli obaja spoľahlivý brankári. Napriek tomu, že Trenčania v závere odvolali brankára, vyrovnávajúci gól sa im dať už nepodarilo.

HK Poprad – Dukla Trenčín 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 2., 16. a 33. Vandas – 20. Tybor, 44. Pardavý. Rozhodovali: D. Konc – Gajan, Tornay, vylúčení: 5:6, navyše Homa na 10 min. za napadnutie zo zadu, Sabolič (obaja Poprad) na 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1458 divákov

Extraliga HK AF Poprad : HK Dukla Trenčín
1
Galéria
Extraliga HK AF Poprad : HK Dukla Trenčín
20
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM