Martin Sýkora Správy

Poprad s väčším pódiom: Komfort návštevníkov je dôležitý

Na veľkosti záleží. Mesto Poprad bude mať väčšie pódium, schválili to poslanci na pondelkovom mimoriadne zvolanom mestskom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku Poprad s väčším pódiom: Komfort návštevníkov je dôležitý
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci odsúhlasili dokúpenie konštrukčných dielcov na veľké pódium, ktoré bude mať vnútorné rozmery 8 × 8 m a nahradí tak existujúce pódium s menšími rozmermi. Náklady na realizáciu by mali predstavovať 16 000 eur.

„Pri podujatiach, ktoré organizuje mesto Poprad, je potrebné zväčšenie pódia, pretože toto súčasné je nepostačujúce. Keď si vezmeme, že má vystupovať nejaký folklórny súbor alebo divadelné súbory, kde sú potrebné kulisy či hudobná aparatúra, tak tie priestory, ktoré máme, momentálne nestačia,“ uviedla vedúca odboru servisných činností Mestského úradu v Poprade Angela Františková. Ako doplnila, pri zväčšení pódia sa vytvoria vhodné podmienky, kde sa bude mesto môcť prezentovať.

Oddelenie kultúry využíva pódium so zastrešením mnohokrát ročne, predovšetkým pre podujatia ako Popradské kultúrne leto, Dni svätého Egídia, Podtatranský polmaratón, Medzinárodný deň detí, Príchod Mikuláša, Vianočný jarmok a Živý Betlehem. Okrem toho sa pódium používa aj pri spoluorganizovaní festivalu Viva Italia či Made in Slovakia. Podujatia majú podľa Františkovej vysokú návštevnosť a pri malom pódiu nie je možné zabezpečiť dobrú viditeľnosť pre každého diváka.

Ilustračné foto:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM