Monika Vengrínová Kultúra

Poprad sa lúči s letom: Vyvrcholenie už tento víkend, tešte sa i na teplákovú kapelu

Festival Leto v Poprade 2014, ktorý sa začal 3. júla, uzavrie zaujímavý trojkoncert, pričom každý z nich bude z iného súdka. A kým starších poteší folklórny súbor Magura, tých mladších určite Adam Ďurica s kapelou. Do tretice to bude populárna skupina Lojzo.

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa lúči s letom: Vyvrcholenie už tento víkend, tešte sa i na teplákovú kapelu
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Záverečný trojkoncert v medzikostolí na Námestí sv. Egídia, ktorý sa uskutoční 13.septembra, bude v znamení žánrovej pestrosti. Už o 16-tej hodine otvorí popoludnie folkovo – tepláková skupina Lojzo z Bratislavy. Po jej vystúpení bude pódium patriť folklórnemu súboru Magura zo susedného Kežmarku. Definitívnu bodku za kultúrnym letom dá Adam Ďurica s kapelou. Hudobník, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal v prvej sérii súťaže Slovensko hľadá superstar a bol Objavom roka 2008 v súťaži Zlatý slávik, sa Popradčanom predstaví o 19:30.

Festival Leto v Poprade 2014, ktorého súčasťou bolo spolu 64 podujatí rôzneho charakteru, bol dramaturgicky rozdelený podľa osvedčeného kľúča. Štvrtky tak patrili divadelným vystúpeniam, piatky koncertom, soboty divadlám pre malých a veľkoplošnému premietaniu pre veľkých, nedele vrcholili popoludňajšími promenádnymi koncertmi.

Mesto Poprad sa na záver leta stalo tiež partnerom festivalu Be Active, ktorý bude v dňoch 12.-13. 9. prebiehať na námestí a hostiteľom otváracích podujatí Dní európskeho kultúrneho dedičstva, ktorých súčasťou sú tiež vernisáže, koncert, prehliadky sakrálnych pamiatok či kultúrnych stánkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM