Peter Handzuš Hokej

Poprad sa odrazil zo dna. V predĺžení zdolal Skalicu

Skalica sa trápi podobne ako Poprad. Oba tímy obývajú chvost tabuľky. V piatkovom zápase sa rozhodovalo, kto bude tráviť víkend nižšie. V predlžení Vandas rozhodol o tom, že dva body ostali v Poprade. Čierny Peter tak ostal Žiline, ktorá má o bod menej ako Poprad a Skalica.

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa odrazil zo dna. V predĺžení zdolal Skalicu
Foto: Peter Handzuš

Úvodné minúty patrili Skaličanom, ktorí boli aktívnejší a vypracovali si niekoľko gólových príležitostí. Trška, Vyrúbalík a Kozák však pohoreli na dobre organizovanej obrane domácich na čele s pozorným brankárom Nikkilám.

V 9. minúte im podarilo vsietiť gól, ktorý však neplatil pre faul Kutáleka a tak namiesto oslavy gólu nasledovala presilovka Popradu. Tú domáci dokázali za 13 sekúnd premeniť na úvodný gól, keď po ostreľovaní skalickej bránky Buc bekhendom dopravil puk do siete. Vedenie vlialo domácim sebavedomie, ktorí prevzali iniciatívu a pod paľbou sa ocitol tentokrát skalický Kotvan. Počas popradskej prevahy sa dostal do samostatného úniku Jurík, ale Nikkilä jeho zámer vystihol.

V úvode prostredného dejstva sa do brejku dostal domáci Tomas, ale jeho blafák Kotvana neprekvapil. Domáci sa snažili tvoriť a tlačili sa do bránky, ale góly padli na druhej strane. V priebehu dvoch minút Skaličania otočili skóre na svoju stranu, keď sa ujali presné strely Konečného a Školiaka.

Hoci sa obraz hry ani po góloch veľmi nezmenil a domáci sa stále snažili o ďalšie góly, nedokázali nájsť účinný recept na dôslednú skalickú obranu. Popradčania však pričasto zohrievali trestnú lavicu, čím dávali hosťom šancu na zvýraznenie náskoku, tí to však do konca tretiny nedokázali využiť.

Počas obrovskej porcie trestných minút sa Popradčania dokázali s vypätím všetkých síl ubrániť. Skaličania trestuhodne premrhali dlhé minúty presiloviek o dvoch hráčov, počas ktorých mohli definitívne rozhodnúť a tak zákonite pykali v 49. minúte, keď vyrovnal Šterbák.

V záverečných minútach predviedli Popradčania mohutný nápor, ktorého výsledkom bol gól v 59. minúte, ktorý však neplatil pre posunutie bránky. Tlak Popradu priniesol zaslúžený gól v predĺžení, keď Vandas gólom spustil na domácich tribúnach radostnú eufóriu.

Jozef Škrak, tréner Popradu: „Dokázali sme si vytvoriť tlak, z ktorého sme vyťažili jeden gól. Potom sa však diali divné veci a takmer celú druhú tretinu sme odohrali v oslabení, celkovo 17 minút, z toho viackrát o dvoch hráčov. Chcem sa poďakovať hráčom za nasadenie a za to, že bojovali do poslednej sekundy.“

Peter Oremus, tréner Skalice: „V našej situácii poteší každý bodík, najmä v Poprade, aj keď prehra po predĺžení mrzí, pretože nám do kolonky prehier pribudla ďalšia. Máme sedem zranených hráčov, preto sme hrali na tri päťky.“

HK Poprad – HK 36 Skalica 3:2 po predĺžení (1:0, 0:2, 1:0 – 1:0)

Góly: 9. Buc, 49. Šterbák, 62. Vandas – 25. Konečný, 26. Školiak. Rozhodovali: Jonák – Kalina, Smrek, vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše Klouda (Poprad) na 10 min za nešportové správanie, Buc (Poprad) na 10+DKZ za nešportové správanie, Skokan (Poprad) na 5+ DKZ za pichnutie, Školiak (Skalica) na 10 min za nešportové správanie, Školiak (Skalica) DKZ za vyhodenie hokejky mimo hracej plochy, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1404 divákov.

HK Poprad: Nikkilä – Šterbák, Špelda, Kovačevič, Suchý, Pentikäinen, Jáchym, Kurali, Kramár – Sabolič, Klouda, Tomas – Vandas, Balán, Buc – Skokan, Koskinen, B. Rapáč – Gríger, Takáč, Homa HK 36 Skalica: Kotvan – Vyrúbalík, Trška, Jankovič, Kozák, Barák, Gabriš, Srnec, Jaborník – Kutálek, Školiak, Klejna – Višňovský, Kudrna, Preisinger – Jurík, Holovič, Konečný – Romančík

Poprad sa odrazil zo dna. V predĺžení zdolal Skalicu
1
Galéria
Poprad sa odrazil zo dna. V predĺžení zdolal Skalicu
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM