Martin Sýkora Správy

Poprad sa pokúsi získať dotácie na rekonštrukciu budovy DHZ a telocviční

Poslanci popradského mestského zastupiteľstva (MsZ) v stredu (30.8.) odsúhlasili skrátený program schôdze, v ktorom odsúhlasili niekoľko neodkladných projektov.

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa pokúsi získať dotácie na rekonštrukciu budovy DHZ a telocviční
Foto: Peter Handzuš

Dotácia zo štátu pre hasičov i telocvične

Mesto Poprad chce zareagovať na výzvu Ministerstva vnútra SR a predložiť žiadosť o poskytnutie dotácie zo štátneho rozpočtu na rekonštrukciu budovy Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v mestskej časti Popradu v Spišskej Sobote. Rovnako sa bude uchádzať o poskytnutie finančných prostriedkov na rekonštrukciu troch školských telocviční. Zapojenie sa do výziev schválili mestskí poslanci na skrátenom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Poprade.

Samospráva chce získať finančné prostriedky na obnovu hasičskej budovy v Spišskej Sobote. „Mesto dalo vypracovať rozpočet na rekonštrukciu objektu, z ktorého vyplýva, že na výmenu strešnej krytiny je potrebných viac ako 36 115 eur a na zateplenie obvodového plášťa vyše 47 113 eur,“ uviedol prednosta Mestského úradu Róbert Bujalka. Mesto však spracuje žiadosť o poskytnutie dotácie len na výmenu strešnej krytiny. V prípade, že by bolo mesto v získaní dotácie vo výške 30 000 eur úspešné, projekt by spolufinancovalo vo výške zhruba 6115 eur.

MsZ 30.8.2017
11
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Dočkajú sa tri telocvične?

Mesto zareagovalo aj na výzvu Ministerstva školstva, vedy a výskumu SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby nových telocviční. Poprad by chcel takýmto spôsobom zrekonštruovať 3 školské telocvične.

Ide o priestory na Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Aurela Viliama Scherfela, kde chcú obnoviť palubovku, obloženie, osvetlenie a zrekonštruovať sociálne zariadenie a priestory na náradie. Na Spojenej škole na Letnej ulici by sa mala rekonštruovať elektroinštalácia, vrátane osvetlenia hracej plochy. Na ZŠ s MŠ na Tajovského ulici by sa telocvičňa mala vymaľovať a opravou by prešla aj palubovka. Predpokladaná výška spolufinancovania pre všetky tri subjekty je podľa prednostu Mestského úradu Róberta Bujalku vo výške 45 000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM