Martin Sýkora Správy Správy

Poprad sa ukázal v Krakove: O podtatranskú metropolu bol záujem

Brána do Tatier sa prezentovala v ostatných dňoch v poľskom Krakove. Čo z toho nakoniec Poprad vyťaží uvidíme v najbližších mesiacoch.

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa ukázal v Krakove: O podtatranskú metropolu bol záujem
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Poprad sa zúčastnilo prezentácie Slovenska v Krakove. Návštevníkom tohto poľského mesta prezentovali Poprad a jeho benefity pracovníci Mestskej informačnej kancelárie mesta Poprad a Mestského úradu v Poprade v stánku oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Tatry. Ďalšiu časť prezentácie tvorila tlačová konferencia určená novinárom a zástupcom poľských cestovných kancelárií. Tlačovú konferenciu zastrešoval Generálny konzulát Slovenskej republiky v Krakove v spolupráci s Jánom Bošnovičom z varšavského zastúpenia Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

„Námestie, kde sa prezentačné podujatie konalo, navštívilo počas 4 dní veľké množstvo poľských a zahraničných turistov, ktorí sa mali možnosť oboznámiť s pestrou ponukou letných turistických atrakcií slovenských regiónov. Počas tlačovej konferencie pre zástupcov poľských CK a masmédií sme informovali odbornú verejnosť nielen o kultúrnych a gastronomických podujatiach, ale aj o nových autobusových spojeniach z Krakova do Bratislavy, Košíc, Bardejova a Popradu,“ informoval Ján Bošnovič.

Keďže 40 miliónový poľský trh je pre cestovných ruch na Slovensku mimoriadne dôležitý, zámerom Popradu je vyťažiť čo najviac z faktu, že pre Poliakov predstavuje vstupnú bránu a „hlavné mesto“ slovenských Tatier. “Krakov navštevujú turisti z celého sveta, vďaka očakávanému príchodu pápeža na Svetové stretnutie mládeže ich tento rok bude možno ešte viac ako po iné roky. Preto je prezentácia nášho mesta v Krakove veľmi dôležitá. Urobíme všetko preto, aby sme turistov prichádzajúcich do Krakova prilákali aj na návštevu nášho mesta,”informoval primátor Popradu Jozef Švagerko.

„Prezentáciu podľa údajov SACR navštívilo okolo 50 tisíc návštevníkov. Už teraz môžeme ubezpečiť, že v nastúpenom trende budeme pokračovať. Na leto pripravujeme ďalšie aktivity a prezentáciu Popradu na námestí v Krakove počas letného festivalu, ktorého sa zúčastnia slovenské, poľské  a maďarské mestá a regióny a na jeseň by sme chceli, v spolupráci s maršalkom Malopoľského vojvodstva, v Poprade usporiadať konferenciu venovanú práve slovensko – poľskej spolupráci so zameraním na cestovný ruch,“ uviedol slovenský konzul Adrián Kromka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM