Monika Vengrínová Hokej

Poprad stále na čele tabuľky: Kamzíci zdolali aj žilinských Vlkov

Excelentný vstup do novej sezóny. Popradským hokejistom sa podarilo vyhrať tretí zápas v rade, keď na domácom ľade porazili Žilinu vysoko 5:1. Udržali sa tak na čele extraligovej tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Poprad stále na čele tabuľky: Kamzíci zdolali aj žilinských Vlkov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Domáci od úvodu diktovali tempo hry a častejšie sa usádzali v obrannom pásme súpera, čo podčiarkol už v 8. min gólom z dorážky Kroták. Poprad mal aj ďalšie šance, najmä v presilovke pri vylúčení Kadelu mal Landsman viackrát namále. V poslednej minúte prvej časti ešte zahrozil Paukovček, ktorý po peknej sťahovačke vyskúšal pozornosť žilinského gólmana, no ten odolal aj Rapáčovej dorážke.

Kamzíci mali aj v prostrednom dejstve navrch, no do vyložených gólových príležitostí sa spočiatku nedostávali. Až v 33. min Sýkora lišiacky vysunul Hvilu a ten jednoduchým blafákom poslal puk pomedzi Landsmanove betóny. Vzápätí mohol v presilovke rozvlniť sieť Rapáč, no trafil len do betónov gólmana Žiliny. Hostia si nevedeli vypracovať súvislejší tlak a popradský brankár Kostúr všetky náznaky šancí riešil. V 39. min hrali domáci presilovku 5 proti 3, krátko po návrate vylúčeného Moravca na ľad však rýchlu akciu na jeden dotyk domácich poslal do siete Bartečko a bolo 3:0.

Matúš Kostúr držal hostí na dištanc až do 42. min, keď zaňho v presilovke pretlačil puk Horna. Domáci však nenechali „vlkom“ jasný zápas zdramatizovať a Matis opäť zvýšil na rozdiel troch gólov – 4:1. Žilinčania sa už k ďalšiemu náporu nedostali, Poprad umnou hrou udržal vedenie a v extralige do tretice zvíťazil. Na 5:1 ešte v samom závere po peknej akcii prikrášlil Takáč.

Milan Jančuška, tréner HK Poprad: „Nič iné ako víťazstvo by sme pred zápasom ani nebrali. Škoda prvej tretiny, kedy sme súpera prestrieľali, ale vyhrávali sme len o gól. V ďalších častiach hry sme využili presilovky a odskočili súperovi na viac gólov. Zaslúžene sme vyhrali a tešíme sa z troch bodov.“

Josef Zavadil, tréner MsHK DOXXbet Žilina: „V prvom rade gratulujem Popradu k víťazstvu. Domáci boli jednoznačne lepší vo všetkých herných činnostiach, boli agresívnejší, dôraznejší, obratnejší. Ráno nám pre zranenia a choroby vypadla kompletná druhá formácia, ale nechceme sa na to vyhovárať.“

HK Poprad – MsHK DOXXbet Žilina 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 8. Kroták, 33. Hvila, 39. Bartečko, 47. Matis, 60. Takáč – 42. Horna.
Rozhodovali: Jura – Bogdaň, Jobbágy,
vylúčení: 4:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1231 divákov

Poprad-Žilina 14.9.2014
1
Galéria
Poprad - Žilina 2.kolo
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM