Martin Sýkora Futbal

Poprad v naháňaní Serede zakopol: Na Liptove s prehrou a zranením Zošáka

Popradskí futbalisti pokračovali v ťažení na najvyššie poschodie. V Liptovskom Mikuláši však ukončili víťaznú sériu. Z Liptova si domov nepriviezli ani bod.

Ilustračný obrázok k článku Poprad v naháňaní Serede zakopol: Na Liptove s prehrou a zranením Zošáka
Zdroj: FK Poprad

FK Poprad sa na čele druholigovej tabuľky dlho neohrial. V súboji v Liptovskom Mikuláši síce nastúpili Podtatranci s cieľom zvíťaziť, ale všetko sa začalo kaziť v 34. minúte. Práve vtedy utrpel popradský stred poľa veľkú ujmu zranením motora zálohy Zošáka a jeho núteným striedaním. Popradčania síce chceli, ale húževnatí domáci im veľa nedovolili. V 72. minúte domáci útočník Lukáš Ondrek parádnou ďalekonosnou strelou spoza šestnástky nedal šancu nášmu brankárovi Jánovi Malecovi a zabezpečil o záchranu bojujúcim Liptákom cenné tri body a znepríjemnil Popradu boj o prvé miesto tabuľky.

„Gratulujem nášmu mužstvu k dobrému výkonu a k tomu, že sme zdolali veľmi kvalitné mužstvo. Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, snažili sme sa mu čeliť dobre organizovanou obranou s rýchlym prechodom do útoku. Čo sa týka spornej situácie pred našim gólom, ruka v šestnástke bola, ale neviem vyhodnotiť, či to bolo na pokutový kop. Náš hráč tam spadol na loptu a z následného protiútoku sme dali krásny gól. Museli sme byť kompaktní a hrať maximálne disciplinovane, čo sa nám podarilo," povedal pre FK Poprad tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš Štefan Zaťko.

Na druhej strane bola veľká nespokojnosť. „Nemôžeme byť spokojní, chceli sme v tomto zápase bodovať. Súper nastúpil s defenzívnou taktikou a nám sa proti prehustenej, dobre organizovanej obrane ťažko presadzovalo. Vytvorili sme si málo príležitostí na to, aby sme skórovali. Chceli sme byť v druhom polčase trpezliví, aby sme územnú prevahu korunovali gólom. Naopak, po diskutabilnej situácii v súperovej šestnástke naši hráči stratili koncentráciu, súper to využil a z následného protiútoku dal víťazný gól. Zápas sa dohrával nakopávanými loptami,“ konštatoval asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Poprad 1:0 (0:0)
Gól: 72. Ondrek.
Rozhodoval: Jurenka, ŽK: Palša, Holiš (obaja Poprad), 320 divákov

FK Poprad sa predstaví 14.apríla na ihrisku Interu Bratislava, kde by chcel bodovať a ponaháňať Sereď na čele tabuľky.

Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM