Peter Handzuš Hokej

Poprad zabral v závere. Nakoniec rozhodli nájazdy

V 26. kole Tipsport Extraligy viedli hráči Zvolena 2:0, no Poprad v závere vyrovnal. O víťazstve nakoniec rozhodovali samostatné nájazdy, v ktorých bol úspešnejší Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Poprad zabral v závere. Nakoniec rozhodli nájazdy
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

HKM Zvolen – HK Poprad 3:2 sn (1:0, 0:0, 1:2, –0:0, 1:0)
Góly: 7. Juraško, 46. Brabenec, rozh. sam. nájazd Brabenec – 47. Paločko, 51. Belluš. Rozhodcovia Müllner – Rovenský, P. Šefčík, vylúčení 3:2, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 1267 divákov.

HKM Zvolen: Šimko – Juraško, Pokovič, Hertl, Hraško, Ťavoda, Mucha, Pichnarčík, Platil – Škvaridlo, Brabenec, Michal Chovan – L. Zuzin, P. Zuzin, Síkela – Čanky, M. Jurík, Mančák – Puliš, Fekiač, Urgas

HK Poprad: Sidor – Brejčák, Suchý, Kasík, Makovský, Jáchym, Kurali, Gaborčík, Vojsovič – T. Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Vaic – Drábek, Paukovček, Belluš – Gápa, Takáč, Štrauch

Zápas spočiatku chudobný na góly sa začal pre Zvolenčanov tak, ako si predstavovali. Z nátlakovej hry vyťažili viacero šancí a aj jeden gól. V presilovke ho strelil od modrej Juraško a odvtedy sa už obe mužstvá dlho len márne pokúšali pridať ďalší. Práve preto domácich mohli mrzieť viaceré šance, v 3. min trafil Puliš žŕdku, dobré možnosti postupne nevyužili Brabenec, Chovan, Škvaridlo i Pokovič, v 7. min gól Brabenca po vysokej hokejke neplatil.

Popradčania si šance nevytvárali, aj oni sa pridali k často nezáživnému hokeju a prebudili sa až v strednej časti hry. V 30. min ich mohol v oslabení potrestať priebojný Chovan, aj Mančák v 38. min, keď puk nestihol presne zasunúť za Sidorov chrbát. Zo strany ‚kamzíkov‘ Jáchymov pokus v 31. min zrovnať skóre vykryl Šimko, v 39. min po dobrej strele T. Sýkoru zasahovať nemusel, a tak sa pred treťou tretinou len nakopilo napätie.

Zvolenčania ju začali s chuťou i snahou po ďalšom góle a Hraškova bomba zazvonila na hornej žŕdke. Popradčanom súvislejšie akcie rýchlo narúšali a v defenzíve si každý jeden detail ustrážili. V 46. min udreli druhýkrát v zápase, opäť bol v kominácii zapojený Chovan, ktorý už uzdravenému Brabencovi naservíroval puk pred práznou bránkou. Škoda len, že sa po pár sekundách nechal vylúčiť Platil a Zvolenčania v oslabení pykali. V 47. min Paločko po strele Mlynaroviča dorazil puk do siete a opäť prilial benzín do ohňa, navyše keď sa hostia v oslabení ubránili a okamžite aj vyrovnali, keď sa v 51. min v tesnej blízkosti bránky presadil s tečom Belluš. Skóre sa až do konca riadneho hracieho času nezmenilo a rozhodovalo sa v nadstavbe.

Do predĺženia si Zvolenčania preniesli takmer celý dvojminútový trest Škvaridla, hrali traja na štyroch a život si riadne skomplikovali. V bránke im v horúcich momentoch zabral naplno Šimko a hlavne on, i neschopnosť hostí streliť gól v presilovke a nepremenené domáce šance Hraška, Chovana a Škvaridla v brejku s nepresným blafákom na Sidora sa podpísali na rozuzlení v samostatných nájazdoch. V nich sa postaral o rozhodujúcu trefou pomedzi betóny Brabenec.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM