Peter Handzuš Hokej

Poprad zase prehral so Žilinou

Tisícka domácich fanúšikov po nemastnom výkone vypískala kamzíkov.

HK AutoFinance Poprad – MsHK DOXXbet Žilina 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Góly: 16. Škovira – 33. Drevenák, 37. Drevenák, 42. Sivák. Rozhodovali: Jonák – Bogdaň, Kacej, vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1105 divákov.

Žilina začala odvážne a už v 3. minúte musel Melicherčík vytiahnuť bravúrny zákrok pri tutovke Róberta Hunu. Bol to však len ojedinelý záblesk kvality, pretože hokej v nasledujúcich minútach upadol do priemeru. Hráčom sa aktivita síce vytknúť nedala, ale hokej bol nesúrodý a plný kombinačných nepresností. S postupom času sa začali zastreľovať aj Popradčania, čo v 16. minúte prinieslo prvý úspech keď Rapáč posunul Škovirovi, ktorý bez prípravy presne trafil.

V úvode prostrednej časti hostia nevyužili 41-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Domáci zvyšovali svoju aktivitu, ale všetky strely končili na pozornom Lacovi, ktorý navyše v 29. minúte zlikvidoval aj trestné strieľanie Krotáka. Po množstve zahodených šancí prišiel zákonitý trest na druhej strane, keď Michailov naservíroval pred bránku voľnému Drevenákovi, ktorý bezpečne zakončil. Rovnaká dvojica si gólovú akciu zopakovala aj o 4 minúty neskôr, keď Drevenák prestrelil Melicherčíka a zasadil domácim druhý úder.

Popradčania vstúpili do tretej tretiny rozpačito a v 42. minúte inkasovali tretí gól dokonca vo vlastnej presilovke, keď Sivák šikovne zakončil rýchly protiútok. Z tohto úderu sa domáci už nespamätali a nenašli dostatok psychických síl, aby dokázali zmeniť vývoj zápasu. Ich poslednou nádejou bola viac ako minútová presilovka piatich na troch, ktorú však zahrali opäť nepresvedčivo. Takticky hrajúci Žilinania bez problémov doviedli stretnutie do víťazného konca.

Text: TASR Foto: mediaportal.biz

Poprad zase prehral so Žilinou
1
Galéria
pp-za
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM