Martin Sýkora Futbal

Poprad zažil čosi nezvyčajné: Pod Tatrami sa tešil bratislavský Slovan

Národné tréningové centrum Poprad hostilo družstvá, ktoré si to rozdali o majstrovský pohár. Trojdňové zápolenia dvíhali zo stoličiek.

Ilustračný obrázok k článku Poprad zažil čosi nezvyčajné: Pod Tatrami sa tešil bratislavský Slovan
Zdroj: Dnes24.sk

Počas troch dní sa kvarteto víťazov regionálnych líg stretlo na záverečnom, finálovom turnaji o Majstra Slovenska vo futbale dievčat do 15 rokov. FC Nitra, MFK Ružomberok, Partizán Bardejov a ŠK Slovan Bratislava bojovali o majstrovský titul tabuľkovým systémom, teda každý si zahral s každým.

„Som prvý krát na takomto turnaji. Niektoré výkony boli obdivuhodné. Myslím, že o niektorých dievčatách budeme ešte počuť,“ povedal o výkonoch dievčat niekdajší výborný futbalista slovenských trávnikov Martin Obšitník, ktorý v súčasnosti pôsobí v Slovenskom futbalovom zväze (SFZ) v sekcii mládeže. Organizáciu turnaja pod Tatrami si nevedel vynachváliť. „Sú tu úžasné podmienky. Bolo o nás postarané ako doma,“ dodal Obšitník.

Každé družstvo odohralo tri zápasy. Konečným víťazom sa stali futbalistky bratislavského Slovana, ktorý turnajom prešli bez zaváhania a zaslúžene v sobotu dvihli nad hlavu majstrovský pohár. „Obávali sme sa najmä Bardejova. Baby sa poznajú, na januárových majstrovstvách v halovom futbale nás porazili. Chceli sme im to oplatiť. Dobre, že sme s Bardejovom hrali prvý zápas, zvládli sme ho. Celú sezónu sme viac-menej trénovali na tento turnaj. Dievčatá majú výhodu, že hrajú dievčenskú i chlapčenskú ligu. Preto sú zvyknuté na veľké ihrisko a na hru 11 na 11. Asi to rozhodlo, rovnako ako naša kvalita,“ hodnotil pôsobenie svojich zverenkýň tréner ŠK Slovan Bratislava Matej Barta.

Zaujímavosťou je, že tréneri a organizačný výbor po prvýkrát nerozhodol o jednej najlepšej hráčke turnaja. Vyhlásil rovno dve – Viktóriu Kovalíkovú z MFK Ružomberok a Viktóriu Kaláberovú zo ŠK Slovan Bratislava. „Nedalo nám, aby sme tieto dve hráčky nevyhlásili, lebo by to bolo nepsravodlivé. Každá hrala iný post, ale obidve boli výborné, technicky veľmi zdatné, pre svoj tím nepostrádateľné,“ vysvetlil Obšitník.

Výsledky:

ŠK Slovan Bratislava – Partizán Bardejov 3:0
FC Nitra – MFK Ružomberok 1:1
FC Nitra – ŠK Slovan Bratislava 1:6
MFK Ružomberok – Partizán Bardejov 4:6
ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 8:5
Partizán Bardejov – FC Nitra 9:2

Konečné poradie:

  1. ŠK Slovan Bratislava
  2. Partizán Bardejov
  3. MFK Ružomberok
  4. FC Nitra

Ocenenia:

Najlepšia brankárka – Alexandra Semanová (Partizán Bardejov)
Najlepšia strelkyňa – Henrieta Vaľušová (Partizán Bardejov) – 9 gólov
Najlepšia hráčka – Viktória Kaláberová (ŠK Slovan Bratislava), Viktória Kovalíková (MFK Ružomberok)

Pozrite si aj 110. výročie popradského futbalu: http://poprad.dnes24.sk/…rokov-241101

MSR 15 dievčat
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM