Peter Handzuš Futbal

Poprad zdolal Tepličku nad Váhom: Góly padli v prvom polčase, v druhom vynikol brankár Huszárik

Štvrté kolo DOXXbet ligy Východ pokračovalo cez víkend. Popradčania v ňom narazili na nováčika súťaže OFK Teplička nad Váhom. Po sebavedomých víťazstvách nad VSS Košice a v Dolnom Kubíne sa domáci hotovali zdolať aj ďalšiu prekážku. O všetkom rozhodol prvý polčas a strelecké kopačky Marka Lukáča.

Ilustračný obrázok k článku Poprad zdolal Tepličku nad Váhom: Góly padli v prvom polčase, v druhom vynikol brankár Huszárik
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

V NTC Poprad domáci futbalisti nezvládli úvod zápasu. Dostávali sa pod mierny tlak a už v šiestej minúte inkasovali. Smoliarom sa stal Erik Streňo, ktorý prekonal vlastného brankára. Chvíľu trvalo, kým modrobieli našli samých seba. Otriasli sa a postupne sa posúvali čoraz odvážnejšie dopredu. V 16. minúte upokojil spoluhráčov Róbert Ujčík, ktorý si urobil priestor na strelu z hranice šestnástky a pohotovo vyrovnal. Bola to vcelku rýchla odpoveď, ktorá vliala novú energiu do žíl Popradčanov. Tí začali predvádzať okulahodiace akcie a čo je dôležité, premieňali ich. Presnejšie, do čierneho sa trafil už len jediný hráč – Marko Lukáč, ktorý v 19. minúte strhol vedenie na stranu FK Poprad a o štyri minúty neskôr stanovil ešte do polčasu konečný výsledok. Sám mal ešte v jeho úplnom závere sľubnú šancu na zavŕšenie hetriku, ale chýbalo viac šťastia.

Druhý polčas sa niesol v zanemní kontrolovania priebehu a výsledku, no stále sa bolo na čo pozerať. Oba tímy predvádzali útočný futbal a tým bol zápas pre viac ako 1 700 divákov ešte atraktívnejší. Mužom zápasu bol jednoznačne strelec dvoch gólov Popradu – Marko Lukáč, ktorý mal ešte niekoľko dobrých príležitostí, ale hetrik mu v sobotu nebol súdený. Dôležité sú tri body! Poprad ich má a v tabuľke sa drží na solídnych priečkach. „Keď som videl tohto súpera hrať, tak som svojich hráčov upozorňoval, že to nie je žiadne dedinské mužstvo. Prakticky všetci prešli žilinskou mládežníckou základňou a ukázali, že vedia hrať futbal. Smerom dopredu sú veľmi silní s výbornými dvoma útočníkmi. Moje upozornenia nepomohli, pretože sme začali hrať balet a nie futbal. Dali sme si gól a ďalších asi sedem minút sme sa hľadali. Našťastie sme využili súperove omyly v defenzíve a strelili sme celkom pekné kreatívne góly. Až do konca zápasu sa potvrdzovalo, že sa stretli dve útočné mužstvá, ktoré chcú hrať futbal a baviť svojou hrou divákov. Tí určite videli oveľa atraktívnejší a futbalovejší zápas, ako som napríklad videl nedávno medzi Ružomberkom a Trnavou,“ hodnotil duel tréner FK Poprad Vladimír Lajčák. Ten sa po prvýkrát rozhodol presunúť Marka Lukáča zo stredu poľa na hrot a urobil dobre. „Lukáčovi ešte hľadáme optimálne miesto. Je to čiperný hráč, no na kraji stredovej zóny nehral až tak dobre. Dnes som mu dal šancu hrať hore a ukázal, že je živý a pohotový strelec. Vyšlo mu to a pokojne mohol dať aj štyri góly,“ skonštatoval.

Svoj pohľad na zápas ponúkol aj tréner OFK Teplička nad Váhom Stanislav Lojdl. „Videli sme dobrý zápas a o dobrý futbal sme sa pričinili aj my. Súper má skúsenejšie mužstvo a to sa prejavilo. Paradoxne nám trochu ublížil náš prvý gól, ktorý bol vlastencom. Nasledovala z našej strany hluchá dvadsaťminútovka, keď sme neboli koncentrovaní v obrane a vidím to tak, že zatiaľ platíme nováčikovskú daň. Herný prejav určite nie je zlý, ale nepremieňame šance a súperi nás trestajú.“

Popradčania sa v najbližších dvoch kolách doma neukážu. Čaká ich Haniska a následne pocestujú do Liptovského Mikuláša.

FK Poprad – OFK Teplička nad Váhom 3:1 (3:1) Góly: 6' Streňo (vlastný gól), 16' Ujčík, 19' a 24' Lukáč

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy

Text + foto: fkpoprad.com

FK Poprad vs. OFK Teplička n/V
20
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM