Peter Handzuš Hokej

Poprad získal kanadského útočníka Kylea Wanviga a Gabriela Spilara

Extraligový klub HK Poprad v pondelok získal do svojich služieb kanadského útočníka Kylea Wanviga, ktorý doteraz obliekal dres nemeckého tímu Augsburger Panther. Sezónu dohrá pod Tatrami aj Gabriel Spilar z konkurenčnej Nitry.

Spilar však má poškodené slabiny a bude pauzovať približne šesť týždňov. Tridsaťročný útočník nastúpil v tomto ročníku v drese Nitry na 49 duelov a nazbieral 45 bodov. (13+32). „Situáciu sme prehodnotili. Gabo je zranený a jeho návrat na ľad sa očakáva zhruba o šesť týždňov. Je tak len malá šanca, že by nám v tejto sezóne ešte pomohol. Aj preto sme mu umožnili dohrať sezónu v Poprade, kde sú predsa len väčšie predpoklady na účasť vo finále. Aj takto sme sa mu chceli poďakovať za výkony, ktoré v Nitre odvádzal. Urobíme všetko preto, aby bol naším hráčom aj v budúcej sezóne. Ak by neprišlo k takejto situácii a bol by zdravý, určite by sme ho nikam nepustili,“ povedal pre hokejportal.sk generálny manažér klubu Róbert Endrödy.
Tridsaťročný Wanvig odohral v prebiehajúcej sezóne najvyššej nemeckej súťaže 37 zápasov s bilanciou päť gólov a desať asistencií. Počas kariéry pôsobil aj v zámorskej NHL, kde v kluboch Minnesota Wild a Tampa Bay Lightning nazbieral spolu 75 štartov a 15 bodov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM