Monika Vengrínová Šport

Popradčan majstrom Slovenska: Lukášovi sa vo finále podarilo niečo, čo sa ani vo svete len tak nevidí

Veľký úspech sa podarilo dosiahnuť hráčovi bowlingu z Popradu. Lukáš Andrássy sa spomedzi 69 hráčov prebojoval až do finále majstrovstiev Slovenska a tam jednoznačne zvíťazil. Dokonca sa mu podarilo niečo, čo je u nás priam nevídané a dokonca i vo svete zriedkavé.

Ilustračný obrázok k článku Popradčan majstrom Slovenska: Lukášovi sa vo finále podarilo niečo, čo sa ani vo svete len tak nevidí
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý kvalifikačný deň sa v BNC Bratislava rozbehol finálový turnaj MSRj mužov 2015. Do tohto finále sa „prebojovali“ všetci muži, ktorí sa zúčastnili prvých dvoch úrovni MSRj, ale nie každý právo štartu využil. V troch kvalifikačných rundách tak nastúpilo 69 hráčov, na ktorých čakalo krátke 35 stopové mazanie. „Najlepšie si s ním poradil Lukáš Andrássy, keď so súčtom 1267 nastúpil do úniku a na druhého Dušana Túrociho mal náskok 50 bodov. Momentálne bol potrebný na postup priemer cez 188 a bol predpoklad, že v druhý finálový deň sa tento bude ešte o niečo zvyšovať,“ vysvetlil Igor Lendacký z BK Citybowling Poprad.

Ako ďalej uviedol, hralo sa opäť v rovnakých časoch, ale už na strednom 41 stopovom mazaní Beaten Path. Po súčte všetkých 12 hier sa vytvorilo poradie, z ktorého prvá osmička nastúpila na vzájomné K.O. zápasy v boji o majstrovský titul. Druhý finálový deň priniesol okrem ďalších šiestich kvalifikačných hier aj finále pre najlepšiu osmičku spomedzi účastníkov finálového turnaja. Na 41 stopovom mazaní Beaten Path bol aj v nedeľu najlepší Lukáš Andrássy so súčtom 1371 a celkovým priemerom 219,83 z 12 hier, na druhého v poradí Milana Černého mal náskok 220 bodov.

„Z hráčov nášho klubu postúpil do prvej osmičky ešte Blažek René ml. na siedmom mieste s priemerom 190,25. Do finálovej osmičky bolo potrebné dosiahnuť priemer 189,50 a to sa podarilo Jánovi Remenárovi. Ten si v prvom finálovom kroku zahral práve proti víťazovi kvalifikácie Lukášovi Andrássymu, dopadlo to podľa očakávania v súčte dvoch hier 470:352 v prospech favorita. Lukáš hrá momentálne skutočne skvelý bowling, v druhom kroku pohodovo porazil Stanislava Hajduka 445:411, no a to čo predviedol v poslednom finálovom kroku je vec na Slovensku nevídaná a dokonca aj vo svete zriedkavá,“ ozrejmil Lendacký s tým, že Lukáš totiž v prvej hre zahral Perfect Game a len jedna kuželka bola proti tomu, aby maximálne skóre dosiahol aj v druhej finálovej hre. Súčet dvoch hier 300 + 279 dáva nádherných 579 a tento náklad si odniesol Tomáš Vrabec.

Majstrom SR sa tak pre sezónu 2014/2015 stáva celkom zaslúžene Lukáš Andrássy, vicemajstrom Tomáš Vrabec a na treťom mieste skončili Stanislav Hajduk s Milanom Černým. „Na MSRj sa z nášho klubu zúčastnili ešte hráči Blažek René ml. 7.miesto, Petras Marek 19.miesto, Jurínyi Ľuboš 22.miesto, Kuziel František 24.miesto, Petras Ján 34.miesto, Szabo Tomáš 40.miesto,“ dodal Lendacký.

Lukáš nás teraz bude reprezentovať na októbrom európskom šampionáte v San Marine, no ešte predtým ho čakajú reprezentačné povinnosti na Majstrovstách Európy mužov v dánskom Aalborgu spolu s ďalšími piatimi spoluhráčmi zo Slovenska.

Majstrom Slovenska juniorov v bowlingu sa stal Popradčan
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM