Peter Handzuš Hokej

Popradčania asi nahnevali Mikuláša. Proti Košiciam nestrelili ani jeden gól

Tradičné východoslovenské derby začali lepšie domáci, ale z optickej prevahy si nevypracovali vážnejšiu šancu. Naopak pekné individuálne výkony hostí boli odmenené gólmi.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania asi nahnevali Mikuláša. Proti Košiciam nestrelili ani jeden gól
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

HK Poprad – HC Košice 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 31. Spilar, 38. Jokeľ, 49. Macejko. Vylúčení: 4:6 navyše Bartoš na 5 min. + DKZ za podrazenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Stano – Tvrdoň, Výleta, 1874 divákov

Smerom dopredu bol nebezpečnejší vicemajster z Košíc. Kamzíkom zatápala najmä dvojica Bartoš a Jokeľ. Najväčšiu príležitosť otvoriť skóre mali hostia počas presilovky. Hrnkovi chytil gól parádnym zákrokom Sidor a tak sa do šatní odchádzalo za bezgólového stavu. Po klaksóne zahádzali popradskí fanúšikovia ľadovú plochu plyšovými hračkami, ktoré spríjemnia vianočné sviatky chorým deťom v popradskej a kežmarskej nemocnici.

V druhej tretine sa hra viac otvorila a začal sa hrať útočnejší hokej. Po tom, čo sa nepresadil domáci Sýkora a po ňom Takáč, prebrali žezlo oceliari. Bezgólový stav pretrvával predovšetkým zásluhou brankára Sidora, ktorý v bráne pri príležitostiach Sojčíka či Hinďoša čaroval. Misky váh na košickú stranu naklonil po peknej individuálnej akcii Spilar, keď sa preštrikoval domácou obranou – 0:1. Po úvodnom góle bolo na ľade vidieť už len hráčov Košíc. Ich útočnú aktivitu korunoval v 38. minúte mladý Jokeľ, keď dorazil Bartošovu strelu – 0:2.

„Kamzíci“ v tretej tretine vybehli na súpera s cieľom streliť kontaktný gól. Na hokejke ho mal Takáč, ale pred prázdnou bránou nespracoval puk. Zahrmieť mohlo na druhej strane, Konečného strela z prvej skončila na konštrukcii popradskej bránky. Vylúčenie domácich potrestal v 49. minúte Macejko, ktorý bol na konci kombinačnej akcie Hrnku so Sojčíkom. Poprad čestný úspech nezaznamenal, aj keď Paukovček mal k nemu veľmi blízko. V závere Popradčania prišli o svojho kapitána, ktorý sa po súboji s Bartošom zranil a zápas nedohral. Kamzíci hrali vo výhode o dvoch hráčov posledné dve minúty, a ani v nej sa nedokázali presadiť.

Popradčania asi nahnevali Mikuláša. Proti Košiciam nestrelili ani jeden gól
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Popradčania asi nahnevali Mikuláša. Proti Košiciam nestrelili ani jeden gól
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM