Pavol Krupka Rôzne

Popradčania definitívne prišli o časť parku

Priestor medzi Murgašovou a Štefánikovou ulicou, ktorý Popradčania vždy vnímali ako časť parku, sa zmení na stavenisko. Prvou zmenou súčasného stavu je výrub stromov, ktorý sa práve realizoval.

Priestranstvo oficiálne nebolo nikdy parkom, Popradčania ho však počas dlhých rokov takto vnímali a aj ho využívali. Do sedemdesiatych rokov na tomto mieste stála benzínová pumpa. Pozemok sa oveľa neskôr dostal do súkromných rúk – získala ho firma ABATON, ktorú v územnom konaní v máji 2008 zastupovala firma JANJU. Nesúhlas so zámerom investora ešte na jeseň 2007 vyjadrili aj obyvatelia susedného bytového domu, pripojili sa aj k masívnej petičnej akcii za zachovanie zelených plôch, no na veci sa nič nezmenilo. Stavebník získal aj samotné stavebné povolenie. Mesto síce pozemok nikdy nevlastnilo, podľa niektorých zainteresovaných však mohlo pre zachovanie súčasného stavu urobiť viac. A tak na tomto mieste v nasledujúcich mesiacoch vyrastie polyfunkčný dom.

//Súvisiace články a fotogalérie:

http://www.poprad24.sk/news.php?… http://www.poprad24.sk/news.php?… http://www.poprad24.sk/news.php?… http://www.poprad24.sk/news.php?… http://www.poprad24.sk/news.php?…

MurgasovaPP
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM