Peter Handzuš Futbal

Popradčania môžu byť po jeseni spokojní. Prezimujú na šiestom mieste

Futbalisti FK Poprad sa v poslednom jesennom kole DOXXbet ligy na domácom trávniku rozlúčili s divákmi víťazstvom. Po kvalitnom výkone najmä v druhom polčase zdolali Moldavu nad Bodvou jednoznačne 3:0 a upevnili si šiestu priečku v tabuľke, zaručujúcu postup do celoslovenskej baráže druhej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania môžu byť po jeseni spokojní. Prezimujú na šiestom mieste
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Hostia prišli do Popradu v značne oklieštenej zostave, ale na ich hre to v prvom polčase badať nebolo. Hrali s domácimi vyrovnanú partiu a polčasové skóre 0:0 priebehu vcelku svedčalo. Do druhého dejstva nastúpili najmä Popradčania odhodlaní prevziať opraty dôležitého zápasu do svojich rúk. Vyhrávali osobné súboje, tlačili sa do zakončenia a snažili sa strhnúť vedenie na svoju stranu. Ich lodivod Vladimír Lajčák trochu pozmenil zostavu a na ihrisku to bolo hneď cítiť. Tak ako v prvom polčase sa zastreľovali predovšetkým Róbert Ujčík s Lukášom Kubusom.

Prvému menovanému to vyšlo v 60. minúte, keď sa po parádnej ďalekonosnej bombe Pavla Ramsa dostal k dorážke a hlavou poslal Poprad do zaslúženého trháku. Hráči Moldavy nemali od tohto momentu dostatok síl vzdorovať. Prišla 69. minúta a po okulahodiacej akcii Ujčíka zvýšil na 2:0 druhý z dvojice – Lukáš Kubus. Definitívu stanovil o päť minút neskôr symbolicky kapitán FK Poprad Matúš Bendík a v NTC sa mohlo začať oslavovať. Popradčania zvíťazili nad Moldavou 3:0 a keďže Rimavská Sobota prehrala v Prešove, domáci si poistili pred zimnou prestávkou šieste miesto zaručujúce postup do ďalšej fázy súťaže.

„V zápase sme mali ťažší rozbeh, ale postupne sme sa vyrovnali s tým, že súper bránil na polovici ihriska. V druhom polčase prišli aj pekné góly. Víťazstvom sme si urobili dobrú východiskovú pozíciu a to bol náš cieľ, aby sme na jar mohli súperiť s mužstvami západnej časti,“ hodnotil duel srelec tretieho popradského gólu Matúš Bendík. Ten za celé družstvo zrekapituloval ťažký futbalový rok. „V každom zápase sme mali nôž na krku, ale vždy sme to zvládli. To hovorí o sile kolektívu. Som veľmi rád, že v Poprade vyrástol nádherný futbalový stánok, čo je pre nás hráčov veľmi motivujúce. Na futbal začalo chodiť oveľa viac divákov a cítime, že záujem o tento šport vzrástol,“ zdôrazňoval domáci kapitán.

V kladnom hodnotení zápasu, ale aj náročného futbalového roka v Poprade pokračoval tréner domácich Vladimír Lajčák: „Moldavu považujem za výborné mužstvo ak sa pozrieme na to, koľko gólov dostala a koľko uhrala remíz. Je tam niekoľko rozdielových hráčov, ktorí sú veľmi nepríjemní. V Moldave sme prehrali jasný zápas, ktorý súper dokázal otočiť. Tradične sa nám s nimi nehrá dobre. Dnes sme očakávali ťažký zápas a išli sme do rizika s trojicou obrancov a trojicou útočníkov. V prvom polčase sme dosť kazili prihrávky a nezachytávali sme ich včas. Do druhého polčasu sme nasadili tvorivého Galloviča, ktorý je síce veľmi mladý, ale s obrovským talentom. Po prvom góle sa hra otvorila a uvoľnila. Ukázali sme pekné akcie a pridali ďalšie góly. Lepšie sme túto sezónu nemohli zakončiť. Máme za sebou neuveriteľný rok, v ktorom sme na jeseň odohrali 22 súťažných zápasov. Tí chlapci sú amatéri, chodia do práce alebo študujú, no ustáli to a uchytili sa v súťaži, ktorá je veľmi náročná. Neraz nás vyspelejšie mužstvá vyškolili a my sme doplatili na každú naivitu, či nedôslednosť. Po tomto zápase nás zrejme čaká dobrá zima a zodpovedne sa pripravíme na jar. Máme pred sebou ešte štyri zápasy základnej časti a po dnešku už naozaj verím, že tú prvú šestku uhráme. Bol to môj najťažší futbalový rok v živote, ale som šťastný, že to celé stálo za to.“

Aj tréner hostí Karol Kisel skladal klobúk pred tvorivou aktivitou, ktorou minimálne na východnom Slovensku ľudia okolo popradského futbalu vzbudzujú rešpekt. „Osobne som bol šokovaný z toho, čo sa v Poprade od mojej poslendej návštevy podarilo. Je vám čo závideť a Slovensko takéto stánky a kluby potrebuje. Doma sme nad Popradčanmi vyhrali a aj teraz sme si trúfali, ale naša situácia je momentálne veľmi zložitá. Hráči trénujú v malom počte, ale napriek tomu sme sa na zápas jedenásti zišli. Sila domácich sa prejavila v druhom polčase. Zatlačili nás, išli do všetkých súbojov a predskakovali hráčov. Bola otázka času, kedy strelia gól.“

FK POPRAD 3 : 0 FK Bodva Moldava nad Bodvou
góly : 60´Róbert Ujčík, 69´Lukáš Kubus, 74´Matúš Bendík
Diváci : 1023

Text: FK Poprad

FK POPRAD vs. FK Bodva Moldava n/B 3:0
20
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
FK POPRAD vs. FK Bodva Moldava n/B 3:0
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM