Martin Sýkora Iné športy

Popradčania opäť úspešní: Pohár spod Pustého hradu cestoval pod Tatry

Vo februárovú nedeľu vycestoval Karate klub Shihan Poprad do Zvolena, kde sa konal už 28. ročník medzinárodného turnaja Karate Zvolen Cup. Pohár nakoniec Popradčania priviezli domov.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania opäť úspešní: Pohár spod Pustého hradu cestoval pod Tatry
Zdroj: Shihan Poprad

Turnaj bol zároveň Otvorenými Majstrovstvami Stredoslovenského zväzu karate mužov a žien pre rok 2018 a Otvoreným 2. kolom Stredoslovenského pohára mládeže 2018. Popradčania vycestovali pod Pustý hrad s veľkými ambíciami, ktoré začali od začiatku aj napĺňať.

„V kategórií súborného cvičenia kata si medzi mužmi vybojoval titul Majster Stredoslovenského zväzu karate pre rok 2018 Samuel Bednarčík. Ďalšie zlato hneď pridala Vanesa Jankurová, ktorá medzi kadetkami nenašla premožiteľku. Súčasne sa na tatami postavili aj tí najmenší a ďalšie zlato pre popradské farby vybojovala v kategórií kata 5-ročných dievčat Hana Hybenová,“ hodnotil Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Medzi 6–7 ročnými dievčatami začiatočníčkami si to vo finále rozdali Popradčanky. Laura Klempová skončila zlatá a Nelly Martonová strieborná. V tejto kategórií sa predstavili aj Linda Klempová a Karolína Kiššková, avšak bez medailového zápisu. Medzi 6–7 ročnými chlapcami začiatočníkmi sa predstavili Andrej Tapfer, ktorý vybojoval bronz a Tadeáš Krakovský, ktorý skončil v eliminačných bojoch. „Rovnako v eliminácií skončil medzi mladšími žiakmi aj Benjamín Hyben. Karin Kleinová medzi mladšími žiačkami začiatočníčkami vybojovala bronz. Bronzová skončila aj Simona Bednarčíková medzi mladšími kadetkami. Barbore Glatzovej sa medzi staršími žiačkami nedarilo a ostala v eliminačných bojoch,“ dodal Glatz.

Shihan Poprad Pustý hrad 02/2018
11
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

V medailovom ťažení pokračovali Popradčania aj v športovom zápase kumite. Medzi 6–7 ročnými dievčatami do 24 kg si suverénne počínala Laura Klempová, ktorá kategóriu vyhrala. Karolína Kiššková a Hana Hybenová skončili v tejto kategórií bronzové. V kategórií do 28 kg si to vo finále znova rozdali Popradčanky. Linda Klempová skončila zlatá a Nelly Martonová opäť strieborná. Medzi 6–7 ročnými chlapcami do 30 kg si Andrej Tapfer a Tadeáš Krakovský vybojovali bronzové medaily.

„Bronzoví skončili aj Karin Kleinová medzi mladšími žiačkami nad 37 kg a Jozef Langa medzi mladšími žiakmi do 34 kg. Benjamín Hyben medzi mladšími žiakmi do 30 kg ostal v eliminačných bojoch. Z eliminácií sa nepodarilo postúpiť ani Eme Zacharovej v kategórií starších žiačok do 35 kg. Ďalšie zlato pre popradské farby medzi staršími žiačkami vybojovali v kategórií do 40 kg Barbora Glatzová a do 30 kg Veronika Jalowiczorová,“ konštatoval Glatz. Martin Stříž medzi staršími žiakmi do 40 kg vybojoval bronz. Matúš Duda medzi mladšími kadetmi do 40 kg a Filip Chudík do 45 kg ostali bez medailového zápisu. V kategórií kadetiek do 54 kg vybojovala Kristína Tapferová bronz. O posledné medaile, tie najcennejšie, sa postarali v kategórií kadetov do 57 kg Marko Jalowiczor a medzi seniormi nad 84 kg František Smik, ktorí vo Zvolene nenašli premožiteľov. František Smik v tejto kategórií získal titul Majster Stredoslovenského zväzu karate pre rok 2018.

V medailovej štatistike s desiatimi zlatými dvoma striebornými a jedenástimi bronzovými medailami Shihanisti turnaj suverénne vyhrali. V Stredoslovenskom pohári mládeže sa po druhom kole Shihanisti usadili na treťom mieste.

Zdroj: Shihan Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM