Simona Ivančáková Samospráva

Poslanec Kubus upozornil na niečo, čo si už dávno nikto nevšimol: Aká bude reakcia mesta?

Popradský poslanec Rudolf Kubus vypočul hlasy Popradčanov a upozornil radnicu na jeden problém, ktorý sa nemusí zdať až taký vážny. Čítajte, ako reaguje radnica.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Kubus upozornil na niečo, čo si už dávno nikto nevšimol: Aká bude reakcia mesta?
Foto: Peter Handzuš

Na poslednom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Poprade zaznelo zo strany občanov množstvo sťažností. Jednou z nich je aj znečistený Hozelecký potok. Interpeláciu zo strany nespokojného občana mesta Poprad predniesol poslanec Rudolf Kubus. „Hozelecký potok bol čistený po povodniach v máji 2015. Potok je v súčasnosti veľmi zanesený a voda cez neho preteká veľmi pomaly. Žiadam preto, aby ešte v tomto roku prebehlo vyčistenie potoka. Ak zamrzne, tak na jar bude veľký problém so záplavami,“ predniesol na zasadnutí poslanec Kubus.

Problém bol vedeniu mesta predostretý. Ako sa však bude vzniknutá situácia riešiť? „Mesto Poprad upozorní listom správcu vodného toku Hozeleckého potoka, Slovenský vodohospodársky podnik, š.p., Odštepný závod Košice, Správa povodia Dunajca a Popradu na podnet občanov. Zároveň bude mestská časť Stráže vybavená protipovodňovým vozíkom," povedal prvé kroky nápravy prednosta Mestského úradu v Poprade Róbert Bujalka.

Čítajte tiež:

Kontrolórka nešetrila kritikou: Odklepli nakoniec poslanci státisícové dotácie pre mestské spoločnosti?

Švagerko si po novom prilepší: Takýto plat mu odklepli poslanci!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM