Peter Handzuš Rôzne

Popradčania sa môžu tešiť na 9. vianočný jarmok

Na Popradčanov i návštevníkov z okolia čaká v sobotu 10. decembra už deviaty tradičný vianočný jarmok. Ten patrí medzi najnavštevovanejšie programy mesta Poprad organizované v rámci podujatí Popradských Vianoc. Z Mestského úradu v Poprade informovali

Námestie bude až do večera zaplnené množstvom predajných stánkov s pestrým sortimentom predovšetkým ľudových remeselníkov a predajcov s vianočným tovarom. Návštevníci si budú môcť zakúpiť výrobky z dreva, prútia, kože, hliny či vosku a drôtu. Okrem toho budú k dispozícii aj umelé a živé vianočné stromčeky, medovníky i cukrovinky a medovina. Pripravená je tiež tradičná salašnícka koliba a vo fontáne budú plávať pstruhy a kapry, ktoré si budú môcť návštevníci taktiež zakúpiť.

Nebude chýbať ani kultúrny program, v ktorom na pódiu medzi kostolmi vystúpia folklórne súbory Vagonár, Topľan či ľudový zabávač Jožko Jožka. Okrem toho zaznejú repete melódie v podaní Andrey Majtnerovej a Milana Hrčku. Pre deti je pripravená divadelná rozprávka v budove Kina Tatran.

Tento rok sa do programu zapojilo aj Podtatranské múzeum, kde si každý bude môcť od 12.00 do 16.00 h vyskúšať pečenie vianočných oplátok podľa starých receptov. Parkovanie pre návštevníkov bude v centre mesta počas jarmoku bezplatné, taktiež aj v čase od 19. decembra 2011 do 2. januára 2012.

Zdroj: TASR

jarmok
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM