Peter Handzuš Futbal

Popradčania stále čakajú na postupovú definitívu. S lídrom z Michaloviec uhrali remízu

V sobotu popoludní sa konal pod Tatrami futbalový sviatok. V rámci 21. kola DOXXbet ligy Východ privítali futbalisti FK Poprad na trávniku NTC lídra tabuľky MFK Zemplín Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania stále čakajú na postupovú definitívu. S lídrom z Michaloviec uhrali remízu
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Cenný bod s lídrom z Michaloviec !

Základná časť sa blíži ku koncu a toto bola už predposledná šanca pre domácich priblížiť sa výraznejšie k postupu do baráže. Po dvoch nevydarených jarných zápasoch sa Popradčania pokúsili bodovať proti favoritovi a veľa nechýbalo, aby ho oskalpovali o tri body.

Od úvodu mali opticky viac z hry hostia, keďže častejšie obliehali pokutové územie Popradu. Bol to však opatrný futbal a domáci museli vsadiť proti tvorivému súperovi na narúšanie jeho kombinačnej hry. Viac ako 2000 divákov sa gólu v prvom polčase nedočkalo a obraz hry sa nemenil ani počas druhého dejstva. Fanúšikovia oboch táborov tlieskali pološanciam na obidvoch stranách, ale eufória zavládla až v 71. minúte na domácej strane. Popradčania si vytvorili tlak a po sérii centrov sa dostal k odrazenej lopte za šestnástkou Tomáš Sedlák. Utešenou bombou poslal domácich do vedenia.

Na ihrisku sa začalo s blížiacim sa záverom mierne iskriť a rozhodcovia museli krotiť vášne. Zemplínčania zvýšili obrátky a dokazovali, že lídrom súťaže niesú náhodou. Náhodný však bol vyrovnávajúci gól, ktorý dosiahli v 84. minúte. Závar pred malým vápnom, lopta poskakovala tu i tam a napokon len o milimetre preťala bránkovú čiaru. Hráči hostí sa chvíľu ani neradovali a čakali, ako zareaguje rozhodca. Ten váhal, ale potom sa rozhodol ukázať na stredový bod a gól uznal. Dlho sa ani nevedelo, kto bol autorom smolného momentu pre Poprad. Napokon sa do štatistík zapísal Michal Hamuľak, ktorý rozhodol o deľbe bodov.

Remíza 1:1 bola podľa oboch trénerov spravodlivým výsledkom

„Od prvých minút sme hrali s cieľom v Poprade zvíťaziť. Prvých dvadsať minút sme boli ale trochu zakríknutí. Ťažko sme si zvykali na hrboľaté ihrisko, čo našej kombinačnej hre veľmi nepasovalo. Neskôr sme sa osmelili a nervozita z chlapcov opadla. Nemali sme však vyložené šance, aj keď prechodová fáza do útoku bola slušná. Nedostatky boli v zakončení. Druhý polčas sa niesol v podobnom duchu, veľa sa bojovalo a súboje boli dôrazné. Oba tímy do toho dali všetko a hrali na doraz. Po hrubej chybe sme dovolili súperovi skórovať a domáci šli zaslúžene do vedenia. Chcem však chlapcov pochváliť, že to nezabalili a že sa pobili o výsledok. Remíza je asi zaslúžená, pretože po tomto výkone by sme si prehru nezaslúžili,“ povedal po zápase tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma.

„Môžem pochváliť svoje mužstvo, že súperovi nedovolilo hrať jeho hru. Vydržali sme takmer celý zápas i keď spôsob hry nás stál veľa síl. Dali sme gól po menšom tlaku a niekoľkých centroch. Bol som presvedčený, že to ustojíme a budeme spokojní. Nakoniec si však myslím, že remíza je spravodlivá. Diváci mohli vidieť zápas dvoch odhodlaných a kultivovaných mužstiev, aj keď futbal to možno nebol najkrajší,“ pridal hodnotenie tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

FK Poprad – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:0)
Góly : 71´Tomáš Sedlák, 84´Michal Hamuliak
2126 divákov
ŽK Poprad : 23´ Tomáš Sedlák, 27´ Ľubomír Jurčo, 31´ Filip Palutka, 87´ Jozef Tropp, 89´ Róbert Ujčík
ŽK Michalovce : 52´ Marcos Calero Perez, 74´ Tomáš Chovanec

Zdroj: FK Poprad

FK Poprad 1:1 MFK Zemplín Michalovce
13
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM