Martin Sýkora Futbal

Popradčania sú už vo štvrťfinále pohára: Na jeseň zdolali doma Inter druhý raz

FK Poprad sa s bratislavským Interom stretol v tejto jeseni už po druhýkrát. Rovnako ako v druholigovom stretnutí sa skončil aj pohárový duel - s rovnakým výsledkom.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania sú už vo štvrťfinále pohára: Na jeseň zdolali doma Inter druhý raz
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti sa snažia minimálne o zopakovanie minulosezónnej semifinálovej miestenky. V utorok (17.10.) sa na domácom trávniku stretli s Interom Bratislava, ktorý v majstrovskom druholigovom zápase pred niekoľkými týždňami zdolali 1:0.

Interisti potvrdzovali svoju kvalitu od úvodu stretnutia. Nie nadarmo si vyslúžili od domácich rešpekt s tým, že sú najlepším družstvom, aké sa na jeseň pod Tatrami predstavilo. O postupe bielo-modrých rozhodol presný zásah Denisa Janča, ktorý v 20. minúte potrestal vybehnutie brankára Strelčíka elegantným lobom. Po vyrovnávajúcom góle volala Petrášova hlavička, ktorú brankár Popradu Knurovský vytlačil pohľadom na žrď. „Z tej tyčky mi ešte aj teraz brní v hlave. Predtým mali hostia čistú šancu, pri ktorej mi nebolo všetko jedno. Našťastie to ale dobre dopadlo. Celý týždeň som vedel, že nastúpim. Som rád, že som dostal šancu v osemfinále. Je to výborné, všetci sa tešíme, bolo to super, chytalo sa mi výborne," opísal svoje pocity pre klubovú stránku Adrián Knurovský, ktorý v bráne FK Poprad nahradil Jána Maleca.

Foto: Peter Handzuš

FK Poprad – FK Inter Bratislava 1:0 (1:0)
Gól: 20. Jančo, ŽK: Daško, Kukoľ, Palša, Lukáč, Holiš, Šuľa – Prekop, rozhodoval: Weiss, 543 divákov.

FK Poprad: Knurovský – Šuľa, Hric, Palša, Hatok, Gallovič, Daško (77. Kopúnek), Kukoľ (79. Horodník), Jančo, Lukáč (61. Šesták), Holiš
FK Inter Bratislava: Strelčík – Štrba, Fedor (46. Klooster), Prekop, Baldovský, Labuda, Petráš, Vaculík (77. Kaman), Šulc, Bezák, Osmani (58.Špak)

Radosť z postupu neskrýval Stanislav Šesták, ktorý sa s trénerskými kolegami rozhodol zmeniť herný systém. „Rozobrali sme si Inter ako hrajú. Miki Dvorožňák prišiel s tým, že na tento štýl by bolo najlepšie hrať systém 3–5–2. V prvom polčase nám to vychádzalo, v druhom už menej. Sme radi, že sme postúpili do ďalšieho kola medzi osem najlepších mužstiev cez veľmi kvalitného súpera. Proti Interu sa nám darí, hrá sa proti ním ťažko, lebo sú silní na lopte. Prvý polčas bol z našej strany výborný, okrem gólu sme mali ešte jednu vynikajúcu šancu Vlada Kukoľa. Súpera sme v ňom prakticky do ničoho nepustili. V druhom polčase sa obraz hry zmenil. V závere sme sa trochu obávali o výsledok. Budeme čakať, koho nám prisúdi žreb v jarnej časti,“ vysvetlil hrajúci asistent trénera FK Poprad Stanislav Šesták.

Kvality domáceho družstva vyzdvihol športovo aj súper z Bratislavy, ktorý pod Tatry chodí rád. „V Poprade je futbalové prostredie a chodíme tu radi. Žiaľ, opäť sme prehrali 1:0 a chlapci sú smutní. Ďalej postúpilo šťastnejšie mužstvo. Chalani predviedli v druhom polčase kvalitný výkon, zavreli sme súpera na jeho polovici. Bolo tam dosť šancí, aby sme skórovali, v koncovke ale nie sme efektívni. Hrali sme s mužstvom, ktoré nie je náhodou na špici druhej ligy. Sme smutní, že sme sa rozlúčili s pohárom. Popradu gratulujem k postupu do ďalšieho kola,“ konštatoval tréner FK Inter Bratislava Richard Slezák.

Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM