Martin Sýkora Hokej

Popradčania v popradskom drese: Kamzíci ostávajú kamzíkmi aj v ďalšej sezóne

Trio hokejových kamzíkov sa rozhodlo, že ostane pod Tatrami. Vedenie tipsportligového hokejového klubu HK Poprad predĺžilo zmluvy s trojicou svojich opôr.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania v popradskom drese: Kamzíci ostávajú kamzíkmi aj v ďalšej sezóne
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Minimálne v nasledujúcej sezóne budú pod Tatrami pôsobiť reprezentační útočníci Patrik Svitana, Andreas Štrauch a Peter Lichanec. Informovala o tom webstránka klubu. Svitana začal sezónu v Krakove, po návrate do rodného Popradu sa stal najproduktívnejším hráčom HK, keď si v základnej časti pripísal v 20 zápasoch 11 gólov a osem asistencií (v play off pridal jeden gól).

Dvadsaťosemročný krídelník zaujal svojimi výkonmi aj reprezentačných trénerov a dokonca sa prebojoval až do výberu, ktorý sa aktuálne pripravuje na MS.

V Poprade zostáva aj 23-ročný Štrauch, Svitanov spoluhráč z útoku si túto sezónu vytvoril bodové maximum v Tipsport Lige, keď v 49 zápasoch nazbieral 8 gólov a 18 asistencií. Novú zmluvu dostal od klubu aj Peter Lichanec. Dvadsaťštyriročný útočník prišiel pred sezónou do Popradu z Liptovského Mikuláša, kde bodovo explodoval po boku skúseného Mareka Urama. Produktivitu si preniesol aj do nového mužstva, s 27 bodmi (11+16) sa stal tretím najproduktívnejším kamzíkom. Podobne ako Štrauch si v tejto sezóne zapísal reprezentačné štarty v drese olympijského výberu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM