Martin Sýkora Basketbal

Popradčanky nestačili na Ružomberok: Liptáčky lepšie rozdielom triedy

Popradské basketbalistky proti Ružomberku ťahali za kratší koniec. Favorizované Liptáčky nenechali nič na náhodu a pod deravými košmi pod Tatrami dominovali.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky nestačili na Ružomberok: Liptáčky lepšie rozdielom triedy
Foto: Martin Sýkora

Ružomberok v súčasnosti disponuje skúsenejším, vyšším a kvalitnejším kádrom ako popradské basketbalové nádeje. Diváci sa o tom mohli presvedčiť v sobotu v Aréne Poprad. Podtatranské basketbalistky sa snažili prekvapiť favorizovaného súpera mladosťou, dravosťou a rýchlosťou. Krok so súperkami však Popradčanky dlho držať nedokázali. Už v polčase si Liptáčky vybudovali 15-bodový odstup, ktorý sa ukázal ako rozhodujúci. Mladému kádru trénera Černického sa nepodarilo prekvapiť Ružomberčanky. Poprad napokon podľahol MBK o 20 bodov, ale so vztýčenou hlavou.

PREČÍTAJTE SI AJ: Pod deravými košmi Poprad víťazne: Prvá domáca výhra v sezóne potešila

Foto: Martin Sýkora

„Ružomberok sme mohli nachytať na hruškách a nebyť zbytočných strát a veľmi slabej úspešnosti streľby, mohli sme s nimi hrať vyrovnanú partiu. Doskoky a ostatné veci boli v poriadku. Chýbala skúsenosť, dravšie prieniky a bolo by to vyrovnanejšie. Obrana, zdvojovanie a celkovo taktické pokyny dievčatá dodržiavali, ale musíme sa dostávať aspoň na 60 – 65 bodov. Súper hral agresívne, čím nám narúšal signály. My nemáme až takú kvalitu, aby sme hrali jedna na jednu. Mohli sme to vyhrotiť, keby sme mali nejakú rutinérku, ktorá by to zodvihla. Trápime sa s efektivitou,“ hodnotil sobotné stretnutie Milan Černický.

BAM Poprad – MBK Ružomberok 44:64 (26:41)
Najviac bodov: Hadačová 14, A. Theinerová 10, Ivančáková 6 – Sujová 19, Kmeťová 16, Lázárová, Moravčíková po 8

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM