Peter Handzuš Hokej

Popradčanky vo finále hrať nebudú. V súboji o bronz ich čaká Prešov

Tretí semifinálový zápas zvládli lepšie ženy z Petržalky. Popradčanky sa pred hosťujúcou brankárkou nevedeli strelecky presadiť a tak vo finále ženskej hokejovej ligy budú tento rok chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky vo finále hrať nebudú. V súboji o bronz ich čaká Prešov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Rozhodujúci zápas série odohrali dievčatá ŽHK Poprad a HC Petržalka 2010 Bratislava 8. marca. K medzinárodnému dňu žien im ešte pred zápasom zablahoželali a kvety odovzdali predseda správnej rady ŽHK Poprad Milan Skokan a podpredseda klubu František Pivarník.

Stretnutie bolo o poznanie nervóznejšie a menej zážívné ako to, ktoré odohrali ženy v sobotu. Útoky Popradčaniek sa snažili ženy z Petržalky blokovať už v strednom pásme a pred brankárku Tomčíkovú sa dostávali len ľahké puky, s ktorými nemala žiadne problémy. Aj keď početnosť streľby hovorila opäť v prospech domácich, väčšie šance si vypracovala Petržalka, ktorá premenila to, čo premeniť potrebovala a zápas dotiahla do víťazného konca.

Vo finále ženskej hokejovej ligy sa stretnú tímy Spišskej Novej Vsi a Petržalky, o bronz zabojuje Poprad proti Prešovu. Prvé dva zápasy odohrajú Popradčanky doma 14. a 15. marca o 18:00.

Vyjadrenie trénerov Romana Vargu a Milana Skokana si môžete pozrieť vo videu.

ŽHK Poprad – HC Petržalka 2010 Bratislava 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 54. Čulíková – 18. Kapustová, 56. Machová
Stav série: 1:2

ŽHK Poprad: Lambert – Matulíková, Voščeková, Gáboríková, Krivjanská, Obercianová, Krivi, Kredatusová, Kováčiková, Čulíková, Gorecká, Demir, Šulíková, Krajňáková, Staroňová

ŽHK Poprad - HC Petržalka 2010 Bratislava 1:2
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
ŽHK Poprad - HC Petržalka 2010 Bratislava 1:2
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM