Peter Handzuš Hokej

Popradčanky vyhrali nad favoritom skupiny. Na hokej prišla aj návšteva z ambasády

Dôležitý krok k postupu do ďalšej fázy Ligy majstrov urobili v piatok hokejistky ŽHK Poprad. V najdôležitejšom zápase skupiny si v Ankare poradili s kazaškým Aisulu Almaty.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky vyhrali nad favoritom skupiny. Na hokej prišla aj návšteva z ambasády
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prvá tretina hokejistkám spod Tatier vôbec nevyšla. Možno to bolo prílišným rešpektom pred ženami Aisulu Almaty alebo aj únavou z dlhej cesty do Turecka. Kazašky sa ujali vedenia v 11. minúte. Po skončení presilovky sa k puku dostala z trestnej lavice naskakujúca obrankyňa Rayna Cruickshank a aj v páde sa jej žabkou podarilo prekonať popradskú brankárku Caro Lambert.

Ostatné dve tretiny sa už ale Popradčanky osmelili, rozohrali a zodpovedným prístupom doviedli zápas do víťazného konca, keď najskôr po strele Petry Országhovej odrazený puk dopravila do brány Marina Staroňová hneď v úvode prostrednej tretiny, a v polovici tretej tretiny sa pred brankárkou súpera presadila kapitánka ŽHK Poprad Janka Čulíková. V závere chceli súperky vyrovnať počas power-play, no skóre sa už nemenilo.

Tréner je spokojný, no úvod mohol byť lepší

Popradčanky sa na súpera z Kazachstanu dobre pripravili. Vedeli, že to bude ťažký súper, čo po zápase potvrdil aj tréner Milan Skokan: „Počítali sme s tým, že to bude najkvalitnejšie družstvo z našej skupiny. Dievčatá sa zodpovedným prístupom a enormnou snahou pričinili o dobrý výsledok a nakoniec aj o víťazstvo. Veľmi nás to teší a teraz už ide iba o to, aby sme zvládli nasledujúce dva zápasy, pretože naším cieľom bolo uspieť v tejto skupine a toto bol prvý veľký krok k tomu.“

Potešila návšteva zo slovenskej ambasády

Na hokej sa prišiel pozrieť zástupca vedúceho zastupiteľského úradu v Ankare Branislav Hradský. Vyrastal v Poprade a hokej má, ako väčšina Popradčanov, v krvi. „Dievčatá hrajú vynikajúco. Vyhrávame tesne 2:1. Držím palce dievčatám, aby sa to pre nás skončilo dobre. Ak by sme dali ešte jeden gól, bolo by to pre nás určite lepšie,“ povedal počas tretej tretiny vo VIP lóži Branislav Hradský. Zápas naše dievčatá nakoniec vyhrali a najťažší krok do ďalšej fázy Ligy majstrov majú za sebou.

Hokej si pozrel aj slovenský generál

„Som rád, že som mohol byť na tomto športovom podujatí, že som videl Slovákov a že hokejistky ukázali Turkom, akú má tento šport na Slovensku veľkú tradíciu. Bolo vidieť, že Slovenky bojujú, že majú srdce, a tomu zodpovedá aj výsledok dnešného zápasu,“ povedal po zápase pridelenec Slovenskej republiky v Ankare generál Jozef Viktorín

ŽHK Poprad – Aisulu Almaty 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 21. Staroňová, 53. Čulíková – 11. Cruickshank

ZHK Poprad  - Aisulu Almaty 2:1
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM