Peter Handzuš Hokej

Popradčanky zabojovali aj v druhom zápase. O výsledku rozhodli rýchle góly v druhej tretine

Dva z troch zápasov skupiny E európskej ligy majstrov už majú hokejistky HK Poprad za sebou. Po kanadsky hrajúcej Viedni nastúpili v sobotu Popradčanky proti technicky vyspelému domácemu tímu SKIF Nižný Novgorod.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky zabojovali aj v druhom zápase. O výsledku rozhodli rýchle góly v druhej tretine
Zdroj: Dnes24.sk

Tak, ako v zápase proti Viedni, ani proti Ruskám si nemohli dovoliť hrať naše hokejistký útočný hokej. Sústredili sa skôr na vykrývanie stredného pásma a vytláčanie útokov súperiek k mantinelom. “Zápasy v európskej lige majstrov majú kvalitný náboj. V dnešnom zápase, kde sme hrali s najkvalitnejšim súperom našej skupiny, sme odohrali celkom slušný zápas, až na druhú tretinu, ktorú sme prehrali 4:0. V porovnaní so zápasom s Viedňou, boli Rusky silnejšie na puku. Viedeň hrala viac priamočiary hokej, snažili sa o častú streľbu. Ruský hrali viac kombinačný hokej, založený na rýchlom korčuľovani a častom menení miest, čo bolo dosť obtiažne brániť,” zhodnotila zápas dlhoročná opora popradského tímu Gabriala Krivjanská.

Hokejistky Popradu dnes strelili čestný gól. Proti vinikajúco hrajúcemu ruskému tímu je aj to úspech. Naše dievčatá nemajú často príležitosť hrať proti tak kvalitnému súperovi, ako je SKIFF. “Nastupovali sme na zápas s rešpektom, ale nie so zloženými zbraňami. Plnili sme taktické pokyny trénera, podobne ako v predchádzajúcom zápase, tým pádom sme prvú a tretiu tretinu zvládli na naše možností veľmi dobre. Mali sme pár šancí, ktoré mohli skončiť gólom. Konečný výsledok je pre nás úspech, vzhľadom na to, že sme hrali proti kvalitnému súperovi, ktorý je na profi úrovni,” povedela útočníčka Martina Staroňová.

Za dobrú školu považuje zápas proti Nižnému Novgorodu aj francúzska brankárka v službách Popradu Caroline Lambert. “Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, ale výsledok nakoniec nebol až taký hrozný. Škoda druhej tretiny, výsledok by bol priaznivejší. Také zápasy s kvalitným súperom nás len posúvajú ďalej,” dodala Caro.

Aj v sobotnom zápase nastúpili Popradačanky s defenzívnou taktikou, lebo hrať proti súperovi, ktorý patrí medzi hlavných favoritov na celkove víťazstvo v Lige majstrov, sa inak ani nedá. “Dievčatá opäť podali dobrý takticky výkon, dlho sa darilo udržať stredné pásmo a vytláčať hru súpera k mantinelom. Ale sila súpera bola evidentná a bolo len otázkou času, kedy sa aj strelecky presadí. O výsledku zápasu rozhodla v podstate druhá tretina, kde sme nezachytili jej úvod a veľmi rýchlo inkasovali dva góly. Musím však pochváliť všetky dievčatá, že nezložili zbrane a odohrali celých 60 minút na sto percent, za čo odmenou im bol strelený čestný úspech. Zajtra nás čaká posledný zápas ligy majstrov, do ktorého chceme nastúpiť už s herným systémom, ktorým sa prezentujeme v našej domácej súťaži a veríme že sa s európskou súťažou rozlúčime so cťou. Obidva zápasy nás stali množstvo síl a nedá sa povedať, ktorý bol ťažší. Na tejto úrovni je každý súper silný,” povedal po zápase tréner HK Poprad Ivan Bednár.

HK Poprad – SKIF Nižný Novgorod 1:7 (0:2, 0:4. 1:1)
Gól Popradu: 46. Gorecká

Záznam zápasu si môžete pozrieť TU.

Posledný zápas v skupinovej fáze ligy majstrov odohrajú hokejistky HK Poprad proti SK Karviná v nedeľu o 10:00 nášho času. Aj tento zápas môžete sledovať online.

HK Poprad - SK Karviná
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM