Martin Sýkora Futbal

Popradčanom došla para: Herná kríza ich postihla v najnevhodnejšom čase

Popradskí futbalisti nevyužili ani v ďalšom domácom stretnutí výhodu vlastného trávnika. V súboji proti Komárnu v samotnom závere dokonca ratovali aspoň bod.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanom došla para: Herná kríza ich postihla v najnevhodnejšom čase
Foto: Peter Handzuš

Popradčania už vo štvrtom zápase po sebe nedokázali urobiť trojbodový zápas. Čelo tabuľky sa vzďaľuje a držať s ňou krok sa Podtatrancom nedarilo ani v utorok doma proti Komárnu. Snahu FK Poprad uprieť nemožno. Keď to však nejde, tak to nejde. Príležitosti boli, ale gólu sa diváci dlho nedočkali. „Vedeli sme, že nás čaká súper, ktorý sa na jar posilnil a hrá dobre. Snažili sme sa byť aktívni, chlapcom nemôžem v tomto smere nič vyčítať. Chýbala nám rozvaha a pokoj na kopačkách,„ povedal po zápase asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák. Proti Komárnu to rozhodne nebol okulahodiaci futbal. Na úkor futbalovej krásy sa však z gólov diváci netešili. "Z predchádza­júcich výsledkov možno máme zviazané nohy vo finálnej fáze. Mali sme príležitosti na strelenie vedúceho gólu. Keď sme posilnili útočnú fázu, inkasovali sme prvý gól. Chlapci dali do toho všetko a podarilo sa nám aspoň vyrovnať. Nátlaková hra na vysokých útočníkov už nepriniesla ovocie. Žiaľ, stratili sme ďalšie body,“ dodal Dvorožňák.

FK Poprad - KFC Komárno
33
Galéria
Foto: Peter Handzuš

V druhom polčase sa ujali vedenia hostia. V 68. minúte sa presne trafil Nagy a Poprad bol blízko k prehre. Záverečný tlak využil v 83. minúte Kukoľ, ktorý vyrovnal. Víťazného gólu sa však už domáci fanúšikovia v Národnom tréningovom centre nedočkali a Poprad stratil ďalšie dôležité body. „Veľa futbalovej krásy sme nevideli. Zodpovednou defenzívnou činnosťou a so snahou o rýchly prechod do útoku sme chceli zaskočiť súpera, čo sa nám sčasti aj darilo. Prekážalo mi, že finálnu fázu sme viackrát pokazili. V druhom polčase sme dali gól, vyhrávali 1:0. Súper sa jednoduchou, nátlakovou hrou snažil o zmenu, poslal tam dvoch vysokých útočníkov. Jednu situáciu sme nezvládli a inkasovali sme gól. Pred zápasom by sme bod určite brali," konštatoval po zápase tréner KFC Komárno Jozef Olejník.

FK Poprad – KFC Komárno 1:1 (0:0)
Góly: 82. Kukoľ – 68. Nagy. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Hric, Šašinka, Horváth – Nurkovič, Duda, 400 divákov

Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša, Kica, Kopúnek (64. Horváth), Medak, Kukoľ, Zošák, Horodník (79. Maťaš), Šesták (69. Šašinka)
Komárno: Maťašovský – Popovič, Ondruš, Špiriak, Šurnovský, Domonkos, Matić (81. Hovsepyan), Nagy, Nurković, Duda (85. Szikonya), Bi­lyk

Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM