Martin Sýkora Iné športy

Popradská hokejbalová liga bez prekvapení: Prekvapila výhra Fanklubu

Víkendové dvojkolo prinieslo vyrovnané stretnutia. Favoriti si udržali renomé aj tabuľkové postavenie.

Ilustračný obrázok k článku Popradská hokejbalová liga bez prekvapení: Prekvapila výhra Fanklubu
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Sobota 7. 5. 2016
Fighters Spišská Belá – Fanklub 5:3 (2:0, 2:2, 1:1) góly: M. Siska 2, Roman, Homol, Reľovský – Miškovič 2, Želonka

Prvý sobotňajší zápas Belanom vyšiel. Základy víťazstva položili ešte v prvej tretine, ktorý vyhrali 2:0. V ďalšom priebehu Fanklub hru vyrovnal a držal s favoritom zápasu krok. Zlepšená hra ale nakoniec na zisk bodov nestačila.

Fighters Spišská Belá – Hbc Lions 4:5 (1:1, 2:2, 1:2) góly: Roman 2, M. Siska, Krempaský – Lux 2, Tomašek 2, Dávid Šegla

Druhý zápas hrali „fighteri“ s posledným celkom ligy. Belania sa ale nevedeli dostať do tempa a tak sa „lioni“ na prekvapenie všetkých v útoku ľahko presadzovali. Po vyrovnaných prvých dvoch tretinách si v tej záverečnej vytvorili dvojgólový náskok, na ktorý už súper nedokázal odpovedať.Tím Hbc Lions sa preto postaral o prekvapenie kola a zaznamenal druhé víťazstvo v sezóne.

Nedeľa 8. 5. 2016
Hbc Sobotskí draci – Fanklub 3:4 (2:1, 0:2, 0:1) góly: Lipár 2, M. Buc – Želonka, Danišovský, Miškovič, F. Majerský

Favoritom stretnutia boli „draci“, ale na ihrisku nevedeli svoju početnú dominanciu na hráčskej lavičke pretaviť do gólov. Fanklub hral v obrane pozorne a ojedinele vyrážal do protiútokov, keď postupne otočil vývoj stretnutia vo svoj prospech. V tretej časti hry Hbc Sobota znížila stav na 3:4, ale v závere už vyrovnať nedokázala.

Učko – Hbc Sobotskí draci 2:3 (0:0, 1:3, 1:0) góly: M. Dziak 2 – Lipár 2, Čistý

Mužstvo Učka sa už v lige postaralo o viacero prekvapivých výsledkov, ale tentoraz nestačilo na „drakov“. Kľúčová pre vývoj stretnutia bola druhá tretina, kedy mužstvo Hbc Sobota viedlo už 3:0. Učko stupňovalo svoju výkonnosť, ale na vyrovnanie im už neostali sily.

Leopoldov – Aqualand Predators Poprad 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) góly: M. Lipták 2, L. Svitana

Šláger kola vyznel pre lídra tabuľky Leopoldov, keď mu vyšiel vstup do zápasu dvomi rýchlymi gólmi. V kvalitnom stretnutí si čisté konto udržal brankár domácich Patrik Pristaš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM