Martin Sýkora Hokej

Popradská hokejová šibačka: Pozrite sa ako to išlo kamzíkom s korbáčmi

Vedenie popradského hokejového klubu a členmi A-čka sa rozhodli prekvapiť fanúšičky typicky veľkonočne. Hokej je predovšetkým o rozdávaní radosti a úsmevu.

Ilustračný obrázok k článku Popradská hokejová šibačka: Pozrite sa ako to išlo kamzíkom s korbáčmi
Zdroj: HK Poprad

Hokej má rozdávať ľuďom radosť. K veľkonočným sviatkom pod Tatrami neoddeliteľne patrí nefalšovaná šibačka. Spojenie týchto dvoch vecí spôsobilo, že v Poprade pravdepodobne vznikla nová tradícia – hokejisti sa v krojoch vybrali s korbáčmi a vedrami s vodou v ústrety svojim fanúšičkám.

„Som rád, že sme popradským fanúšikom priniesli niečo nové. Keďže pravidelne chodievať polievať, tak som to skúsil dohodnúť s chalanmi. Je tu dobrá partia a chalani vôbec neváhali. Len škoda, že nemáme kroje pre celé mužstvo,“ poznamenal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurínyi, ktorého môžeme smelo nazvať páchateľom myšlienky. Nielen v hokejisti v klube, ale aj fanúšičky, na ktorých neostala jedna nitka suchá, veria, že pod Tatrami začalo niečo nové.

„Myslím, že sa rodí pekná tradícia, kde by sme naše fanúšičky aj takto potešili. Myslím, že je to veľmi pekné spojenie našich tradícií,“ dodal klubový riaditeľ.

Treba povedať, že kamzíkom kroje veľmi pristali. S veľkým hokejovým úsmevom si novinku skutočne užívali. A nielen oni. „Viem s istotou povedať, že chalani mali radosť z oblečených krojov. Ísť takto medzi ľudí – fanúšikov je predsa len niečo iné ako hokejová výstroj,“ uzavrel Jurínyi.

Hokejová šibačka HK Poprad 04/2017
7
Galéria
Zdroj: HK Poprad
Zdroj: HK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM