Monika Vengrínová Rôzne

Popradská nemocnica hostila 300 odborníkov: Zavítali k nám lekári zo Slovenska aj zahraničia

Rádiológia a nukleárna medicína. To boli témy už tretieho ročníka Popradských lekárskych dní, ktoré k nám pritiahli takmer tristo odborníkov zo štyroch krajín.

Ilustračný obrázok k článku Popradská nemocnica hostila 300 odborníkov: Zavítali k nám lekári zo Slovenska aj zahraničia
Zdroj: Dnes24.sk

Popradské lekárske dni zorganizovala popradská nemocnica už po tretí raz. Toto odborné podujatie sa veľmi rýchlo etablovalo medzi odbornou verejnosťou, čoho dôkazom bola aj účasť takmer 300 odborníkov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Švajčiarska. Popradské lekárske dni boli tentoraz venované dynamicky sa rozvíjajúcim oblastiam rádiológie a nukleárnej medicíny. Podujatie svojou účasťou podporil okrem iných aj predseda Slovenskej spoločnosti nukleárnej medicíny a radiačnej hygieny Pavol Povinec. z Bratislavy.

„Odznelo tu veľa kvalitných a vysoko odborných príspevkov od lekárov zo Švajčiarska, Čiech a Slovenska. Prednášajúci i pasívni účastníci vyjadrili veľkú spokojnosť s priebehom podujatia a to nás veľmi teší," uviedol člen vedeckého výboru konferencie a primár Oddelenia rádiológie a intenzívnej medicíny Nemocnice Poprad Ľudovít Chalányi.  

„Sme radi, že naša nemocnica dokázala prostredníctvom tejto odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou dať priestor na prezentáciu nových medicínskych poznatkov a vzdelávanie odborného personálu. Úroveň príspevkov jednotlivých účastníkov konferencie, kvalitný manažment ako aj zaujímavý priestor na výmenu informácií v rámci stredoeurópskeho priestoru spôsobili, že účastníci hodnotili konferenciu ako úspešnú“, uviedol generálny riaditeľ Nemocnice Poprad Jozef Naščák.

Popradská nemocnica hostila lekárov zo štyroch krajín
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM