Peter Handzuš Hokej

Popradská PHL: Prvé body pre HK CCCP, v šlágri kola napätie až do konca

V 41. týždni odohrala Popradská hokejová liga kompletné 4. kolo. Jeden z dosiaľ neúspešných tímov si pripísal prvé body do tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Popradská PHL: Prvé body pre HK CCCP, v šlágri kola napätie až do konca
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V šlágri kola HK Vulkán – HC Elite Forces začali hostia z ostra. Do druhého dejstva vstupovali s trojgólovým náskokom, ale bojovným výkonom sa Vulkánu predsa podarilo do konca tretiny vyrovnať skóre. V poslednej tretine oba tímy zodpovedne bránili a zo zabezpečenej obrany vyrážali do rýchlych protiútokov. Keď to už vyzeralo, že si súperi podelia body, v závere sa domácim predsa len podarilo po strele Dominika Jurka definitívne obrátiť stav stretnutia.

V druhom zápase si zmerali sily HK Blue Tigers s HC Tatry. Vo vyrovnanej prvej tretine sa podarilo „Modrým Tigrom“ pár sekúnd pred koncom ujať vedenia na 4:3, čo bol kľúčový moment zápasu. V nasledujúcich dvoch dejstvách dobre kombinovali a postupne zvyšovali svoj náskok.

Cez víkend sa v prvom zápase stretli HK CCCP s HC Old`s. Starí páni sa síce ujali vedenia, ale po množstve chýb sa chopili príležitosti domáci, ktorí si tak pripísali prvé body do tabuľky. V poslednom zápase kola nastúpili HK Svit proti zatiaľ neporazenému tímu HC Sabres veľmi dobre. Do polovice zápasu viedli o dva góly, ale potom „Šable“ zapli na vyšší rýchlostný stupeň a otočili zápas vo svoj prospech.

František Dula

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM