Martin Sýkora Samospráva Samospráva

Popradská radnica chce opravovať chodníky a cesty: Pripravte sa na "rozkopávky"

V Poprade prebieha plošná rekonštrukcia ciest a chodníkov. Mestský podnik Správa mestských komunikácií (SMK) dostala na rekonštrukčné práce tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Popradská radnica chce opravovať chodníky a cesty: Pripravte sa na "rozkopávky"
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Počas letných mesiacov mesto Poprad venuje veľkú pozornosť veľkoplošným opravám chodníkov a miestnych komunikácií. Podľa primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka sú v najkritickejšom stave chodníky s povrchom z liateho asfaltu, ktorý nie je taký trvácny ako klasický cestný asfalt. Na ich obnovu mesto vyčlenilo čiastku takmer 150 000 eur.

„Momentálne pripravujeme chodníky pred veľkoplošnými opravami, teda odstraňujeme starý asfalt. Firma Strabag, ktorá vyhrala túto zákazku, začne koncom augusta s kladením nových kobercov,“ uviedol riaditeľ Správy mestských komunikácií Poprad Peter Fabian.

Pripravte sa na „rozkopávky“

Pri tak veľkom rozsahu prác sa najskôr musel odstrániť starý asfalt, aby firma, ktorá bude realizovať opravy, mohla práce ukončiť do konca septembra. Fabian zdôraznil, že na jednej strane sa tým zníži komfort chodcov, ale na strane druhej sa zabezpečí plynulá a rýchla práca zo strany zhotoviteľa.

PREČÍTAJTE SI AJ: Rekonštrukcia Bernolákovej ulice sa chýli ku koncu: Termín bude dodržaný

„Opravy chodníkov, mestských komunikácií, opravy a vyčistenie kanalizačných vpustov a ďalšie práce realizuje SMK. Pri väčších investičných akciách by sme chceli dosiahnuť, aby sa zladili s prácami vlastníkov sietí, najmä vodárov a energetikov,“ podotkol primátor mesta. Celkovo SMK plánuje do konca septembra opraviť 15 500 m2 chodníkov a približne 2000 m² mestských ciest. Podľa Fabiana bol výber chodníkov a ciest vypracovaný SMK na základe požiadaviek a podnetov občanov a schválený vedením mesta a mestským zastupiteľstvom.

K chodníkom pribudnú aj cesty

Okrem opráv chodníkov v rôznych častiach mesta sa obnovia aj niektoré mestské komunikácie. Podľa Švagerka ide o časť komunikácie na ulici Fraňa Kráľa a napojenie na rekonštrukciu cesty na ulici Staré ihrisko. „Budeme sa venovať aj ďalším rozbehnutým prácam, ako sú opravy schodov na sídliskách pri Výkriku, na Šoltésovej ulici, oprave lávky na Ulici 1. mája, dostriekavaniu parkovacích boxov na sídliskách, čisteniu vpustov, z ktorých mnohé sú vpadnuté a musíme ich opravovať,“ vysvetlil Fabian.

Švagerko zároveň uviedol, že mesto sa okrem spomínaných opráv pripravuje aj na tri významné investičné akcie. Ide o vybudovanie kruhovej križovatky na ulici Ludvíka Svobodu, ktorou by sa podľa primátora mali vyriešiť problémy, vznikajúce pri dopravnej špičke v ranných a poobedňajších hodinách. Doplnil, že s prácami by sa malo začať v priebehu októbra. Okrem toho by mali práce prebiehať aj na ulici Staré ihrisko a na Velickej ceste.

PREČÍTAJTE SI AJ: Mesto vyberalo z návrhov riešenia parkovania: Súťaž pozná víťaza

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM