Pavol Krupka Kultúra

Popradská rozlúčka s fašiangami: Base sa veľmi lúčiť nechcelo...

Veselé rozlúčky s fašiangovým obdobím sa stali v našom meste tradíciou. Aj túto nedeľu sa o poslednú zábavu pred obdobím pôstu postarali popradské folklórne súbory a ujo Ľubo z Košíc, tentokrát mladší.

Ilustračný obrázok k článku Popradská rozlúčka s fašiangami: Base sa veľmi lúčiť nechcelo...
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Folklórne súbory Vagonár, Letnička a Venček sú už neodmysliteľnou súčasťou popradského kultúrneho života. Okrem samostatných vystúpení ich môžu diváci vidieť a počuť v rámci kultúrneho leta, na Turíce pri tradícii stavania májov, v rámci festivalu Krojované bábiky alebo pri rozlúčke s fašiangovým obdobím, ako to bolo aj túto nedeľu pred popradskou arénou. Aj tento rok sa tancovalo, spievalo, zabávalo, jedli sa šišky a prišla aj detská atrakcia – kôň, ktorý sa vlani naučil tancovať.

Pochovávanie basy sa aj tentokrát na čas odložilo, basa sa totiž začala hýbať a to bol signál, že sa so spevom a tancom ešte neskončilo. A tak sa na záver programu tancovalo aj v modernejšom rytme, deti rozhýbal a zabával ujo Ľubo z Košíc v mladšom vydaní.

Z podujatia vám prinášame fotografie a video. Kto by si chcel pripomenúť minuloročnú rozlúčku s obdobím fašiangov, reportáž nájde TU.

Pochovávanie basy - záver fašiangov 2015
2
Galéria
Pochovávanie basy - záver fašiangov 2015
17
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM