Monika Vengrínová Rôzne

Popradská sestrička sa dočkala pocty: Za svoju prácu získala prestížne ocenenie!

Ocenenie Biele srdce, ktoré udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, získala aj popradská zdravotná sestra.

Ilustračný obrázok k článku Popradská sestrička sa dočkala pocty: Za svoju prácu získala prestížne ocenenie!
Zdroj: Dnes24.sk

Ocenená zdravotná sestra Gabriela Kucová pracuje ako sestra špecialistka na Jednotke resuscitačnej starostlivosti o novorodencov Nemocnice Poprad, a.s. už dvadsaťtri rokov. Ocenenie biele srdce získala na celorepublikovej úrovni v kategórii sestra v praxi. „Som šťastná, je to pre mňa veľká časť. Vnímam to ako morálne ocenenie našej náročnej práce,“ uviedla Kucová.

Zdravotné sestry hodnotí a oceňuje každoročne aj vedenie popradskej nemocnice. O to viac ho teší ocenenie získané na celoslovenskej úrovni. „Je skvelé pracovať s odborníkmi, ktorí predstavujú špičku na Slovensku. Nemocnica Poprad môže predovšetkým vďaka nim poskytovať zdravotnícku starostlivosť na skutočne profesionálnej úrovni,“ konštatoval generálny riaditeľ nemocnice Jozef Tekáč.

Biele srdce je ocenením vyjadrujúcim charakter starostlivosti, vedomosti a humanity, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva. Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek ju udeľuje v troch kategóriách pre jednotlivé povolania, na dvoch úrovniach, republikovej a regionálnej. „Sme nesmierne hrdí na to, že cenu získala sestra z nášho oddelenia. Je to zaväzujúce a zároveň motivujúce pre celý náš kolektív,“ dodala primárka detského oddelenia Nemocnice Poprad Beáta Šoltýsová.

Foto: archív pani Kucovej

Popradská sestrička získala prestížne ocenenie
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM