Monika Vengrínová Basketbal

Popradské basketbalové nádeje sa predviedli na domácej palubovke. Z turnaja si odniesli bronz

Turnaj basketbalových nádejí preveril mladé popradské basketbalistky, ktoré si v konkurencii šiestich tímov z celého Slovenska i z Čiech vybojovali bronz. Momentálne sa už pripravujú na novú sezónu, ktorá začína koncom septembra.

Ilustračný obrázok k článku Popradské basketbalové nádeje sa predviedli na domácej palubovke. Z  turnaja si odniesli bronz
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvá Nitra, druhá Sereď, tretí Poprad

V turnaji sa stretli dievčatá z piatich slovenských klubov, a to BKM Junior Nitra, ŽBK Lokomotíva Sereď, BAM Poprad, Young Angels Košice a MBK Ružomberok a z jedného českého klubu Sokol Hradec Králové. V konečnom poradí si prvé miesto vybojovali basketbalistky z Nitry, druhé skončili dievčatá zo Serede a bronz si odniesli domáce Popradčanky.

„Nešlo nám ani tak o to umiestnenie ako o to, aby sa baby spoznali, nakoľko tu máme šesť Popradčaniek a desať dievčat zo Svitu. Spolu máme veľmi málo odtrénované, v podstate len štyri týždne prípravy, čiže sa nestihlo absolútne nič a teraz sme naskočili rovno do turnaja. Babám však patrí pochvala, lebo sa fakt snažili,“ uvažuje trénerka kadetiek Gabriela Husárová.

Niektoré dievčatá si však miesto na palubovke museli doslova vydupať. Otočiť v jednom zápase šestnásť dievčat, keď v tíme je miesto len pre dvanásť, je podľa trénerky skutočne náročné. Svoje zverenkyne tak bude motivovať k trénovaniu práve odmenami v podobe zápasov: „Kto bude ako pracovať, tak bude chodiť hrať. Tím zužovať nebudem, ale od dievčat budem vyžadovať trpezlizovsť, aby sa na nominačku dostali, keďže hrať ich môže len dvanásť“.

Liga začína koncom septembra, dievčatá čaká tvrdá práca

Po turnaji sa tak dievčatá už pripravujú na novú sezónu, ktorá začne 29.septembra prvým zápasom s Ružomberkom. Už teraz však vedia, že ich čaká tvrdá práca a podľa trénerky budú zápasy len akýmsi doplnkom k tréningom, aby sa dievčatá zohrali a ukázali, čo v nich je.

„Myslím si, že v Poprade je na čom stavať. Popradský basketbal určite svoju púť neskončil. Dievčatá sme prihlásili do súťaže žien a chceme, aby ani jedna, ktorá dala srdce basketbalu, neostala sedieť na lavičke. Rozhodli sme sa to tiež poňať regionálne a dať priestor aj okolitým mestám a obciam, ktoré sa starajú o mládež a robia niečo v ženskom basketbale,“ uzatvára Jozef Turák, prezident Basketbalovej akadémie mládeže Poprad.

Turnaj basketbalových nádejí 2013
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM