Peter Handzuš Správy

Popradské gymnazistky nakrútili film o priateľstve. Príbeh dvoch dievčat získal medzinárodné ocenenie

Nezvyčajný úspech na medzinárodnej scéne dosiahli dve „bilingvalistky“ z Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade. Miroslava Dražilová a Sarah Fathiová zo 4. E získali ocenenie v súťaži študentských krátkych filmov o ľudských právach this human world.

Ilustračný obrázok k článku Popradské gymnazistky nakrútili film o priateľstve. Príbeh dvoch dievčat získal medzinárodné ocenenie
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž, ktorá sa konala pod záštitou Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov v Rakúsku, mala tento rok tému INTEGRÁCIA. Cieľom podujatia pre mladých ľudí z Maďarska, Rakúska, Slovenska, Slovinska a Švajčiarska bolo šíriť osvetu a porozumenie prostredníctvom krátkych filmov. „Popradské študentky sa rozhodli vo svojej prvotine zachytiť priateľstvo integrovanej moslimky a „domáceho“ dievčaťa zo sociálne znevýhodnenej rodiny,“ informovala Zuzana Suchá z Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade.

Podľa slov mladých filmárok chceli svojím videom povedať, že treba chápať tých, ktorí pre vojnu a politickú nestabilitu opúšťajú svoje domovy. „Mali by sme ich podporiť a pomáhať im,“ dodali Mia a Sarah, ktoré si koncom novembra vo Viedni prevezmú cenu. Do rakúskej metropoly pôjdu s triednou učiteľkou a vyučujúcou angličtiny Zuzanou Šimoňákovou, ktorá im robila jazykovú konzultantku.

Po návrate Miroslavy a Sarah z Viedne vám ich film predstavíme bližšie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM