Monika Vengrínová Hokej

Popradské hokejistky zarezávajú. Ich letná príprava je v plnom prúde

Po minuloročnej individuálnej príprave, tento rok dievčatá trénujú pred novou sezónou pod odborným vedením trénera a asistentov. Letná príprava, s ktorou začali pred mesiacom potrvá do konca júna. Na ľad sa hokejistky postavia okolo 26.júla.

Ilustračný obrázok k článku Popradské hokejistky zarezávajú. Ich letná príprava je v plnom prúde
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Minulý rok sme prišli k družstvu až v auguste, to znamená, až na ľad. Dievčatá sa preto pripravovali, ako tvrdili individuálne, bez vedenia, bez nejakého dohľadu. Tohto roku bude preto tá príprava oveľa lepšia a dávame si aj vyššie ciele. O jeden stupienok vyššie v súťaži a hlavne smerom k reprezentácii vychovávať viac reprezentantiek, aby do reprezentácie odchádzali dievčatá lepšie pripravené,“ uvažuje Ivan Bednár, asistent trénera.

Naše majsterky sveta v hokejbale obhajkyňami titulu

Do tréningového procesu sú samozrejme zapojené všetky hráčky, prípravu niektorých prerušia len naplánované dovolenky a majstrovstvá sveta v hokejbale v Kanade, kam odchádza asi osem z nich. „Ja som sa ocitla vo výbere prvýkrát, nemám ešte skúsenosti, ale teším sa, lebo je to Kanada. Neviem, aké budú súperky, ale budeme sa snažiť obhájiť titul,“ hovorí Patrícia Gorecká.

V tíme sú však i hráčky, ktoré hokejbalové skúsenosti na svetovej úrovni majú. A nie hocijaké. Pred dvoma rokmi sa práve naše hráčky stali majsterkami sveta. „Všetky zápasy boli dosť vyrovnané. Vo finále sme porazili Kanaďanky jednogólovým rozdielom 1:0 a bolo to niečo úžasné. Vyhrať nad Kanadou, to sa nestáva každý deň. Teraz ideme po dvoch rokoch obhajovať titul, nakoľko majstrovstvá sú len každé dva roky. V tíme máme v podstate rovnaké hráčky ako naposledy, okrem tých, ktoré sú zranené alebo majú materské povinnosti. No tím je doplnený o niektoré nové hráčky. Bude to ťažké, ale budeme sa snažiť, tak uvidíme,“ premýšľa Lenka Krajňáková.

Zatiaľ stále členom HK Poprad

Po hokejbalovej sezóne však v auguste začína hokejová, ktorá je pre dievčatá tá podstatná. Klub už zháňa sponzorov.

„Zatiaľ sme príslušníkmi hokejového klubu, čo bude ďalej, uvidíme. Črtajú sa nejaké možnosti, ale všetko závisí od vyjadrenia sponzorov, ktorých už máme, dá sa povedať, na tácke. A pokiaľ bude ich požiadavka, aby sme sa osamostatnili, tak to budeme musieť akceptovať, pretože situácia v klube nie je ružová a dievčatá nie sú v stave, aby si platili autobusy, stravu, atď. Je to pomerne náročná situácia, takže ťažko povedať teraz,“ hovorí o možnostiach ženského hokejového tímu jeho tréner.

Trúfajú si na zlato

Otázka budúcnosti ženského hokeja v Poprade je tak stále otvorená, nové vedenie je však viac, ako pozitívne naladené. Na ľad dievčatá nastúpia koncom júla a v auguste začnú s prípravnými zápasmi s ruským a poľským ženským hokejovým družstvom. Hráčky tiež čaká veľký medzinárodný turnaj v Púchove a samozrejme liga, v ktorej si tento rok trúfajú konečne na zlato.

S optimizmom a veľkými ambíciami vchádzajú do novej sezóny aj samotné dievčatá. „Myslím si, že tento rok bude lepší, ako minulý. Tréningy budú kvalitnejšie, aj letná príprava je zatiaľ výborná,“ premýšľa Tatiana Ištocyová, jedna z našich najmladších hokejistiek. Jej spoluhráčka Lenka dodáva: „Nevieme, čo bude, máme nových trénerov. Príprava je však super, tak uvidíme. V uplynulej sezóne sme ani nedúfali, že sa dostaneme až do finále, takže to bol pre nás obrovský úspech, ktorý chceme zopakovať a konečne siahnuť na zlato“.

Aj ženský hokej pod Tatrami stále populárny

Tím je tak pripravený vstúpiť do novej sezóny, v ktorej by malo hrať približne dvadsaťštyri dievčat. O nové hráčky takisto nie je núdza. „Hlási sa k nám viacero dievčat, ktoré sú v základnom kádri reprezentácie, tak uvidíme, ako sa s tým vysporiadame,“ uvažuje Skokan. Jeho slová potvrdzuje aj asistent Bednár: „V Poprade je o ženský hokej veľký záujem. Dovolím si tvrdiť, že jeden z najväčších na Slovensku. Aj po minulé roky sa tu robila dobrá robota a preto si myslím, že tu ženský hokej tak skoro nezanikne. Skôr si myslím, že bude napredovať“.

Hokejistky - tréning
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Hokejistky - tréning
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM