Martin Sýkora Hokej

Popradské hokejové líšky vo finále: Zabojujú o ďalší majstrovský titul

Popradské hokejistky sú opäť po roku vo finále. Prekážkou v podobe Martina preskočili aj s prispením súpera, ktorý im doslova venoval jedno z víťazstiev v sérii.

Ilustračný obrázok k článku Popradské hokejové líšky vo finále: Zabojujú o ďalší majstrovský titul
Foto: Peter Handzuš

Na úvod nešťastná prehra

V semifinále popradské hokejistky čakal húževnatý tím z Martina. Sériu začali dievčatá spod Tatier v Turci. V prvom zápase mali líšky problém so zakončením.

„Pred zápasom sme dievčatám povedali, že zápasy play off vyhrávajú útoky, ale celé série obrany. A to sa aj potvrdilo. V prvom zápase sme boli lepším mužstvom dobre sme korčuľovali , súpera sme do ničoho podstatného nepustili , no zradila nás koncovka . Nedokázali sme premeniť ani tie najvyloženejšie šance. A nájazdy , to už je lotéria…,“ povedal tréner Ivan Bednár, ktorý svoje zverenkyne nekritizoval, ale podporil. Po zápase totiž nebolo čo vyčítať až na tú koncovku.

Popradské líšky - Martin playoff
35
Galéria
Foto: Peter Handzuš

V druhom zápase martinský debakel

Po prvom semifinálovom zápase v Martine sa séria presťahovala do Popradu. Hokejová matematika hovorila jasnou rečou.

„Vedeli sme , že v domácich zápasoch si už nemôžeme dovoliť žiadne zaváhanie a celý týždeň sme sa pripravovali hlavne na zlepšenie nášho zakončenia. Hneď od úvodu druhého stretnutia sme diktovali tempo, súpera sme dostali pod tlak a bolo len otázkou času kedy padne prvý gól. Po ňom sa ešte viac dievčatá upokojili a hrali presne to, čo sme si povedali pred zápasom a hlavne sa dokázali presadiť aj koncovke. Výsledok hovorí za všetko,“ dodal Bednár, ktorého výhra 9:0 potešila. Tri góly strelila Kamila Wieczorek, po 2 presné zásahy zaznamenali Martina Staroňová, Miriam Mikesková a do gólového zápisu pribudli aj mená patrícia Gorecká a Bianka Šulíková.

Foto: Peter Handzuš

Poprad vo finále, Martin neprišiel

Radosť z tretieho – rozhodujúceho zápasu Ivanovi Bednárovi, líškam a ani divákom neurobili súperky. Duel sa totiž neodohral. Martinčanky totiž do Popradu vôbec neprišli.

„Tešili sme sa na tretí, rozhodujúci zápas celej série, no náš súper naň nedorazil…o dôvo­doch sa nám nechce polemizovať,… Sme po roku opäť vo finále a to je pre nás teraz podstatné. Dievčatám ešte raz ďakujeme za skvelé výkony počas celej série, v ktorej predviedli pekný kombinačný hokej a kolektívny výkon,“ uzavrel tréner Popradských líšok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM