Martin Sýkora Iné športy

Popradské karate na východe Slovenska: Centralisti priviezli z Košíc 14 medailí

V Košiciach sa uskutočnili Majstrovstvá Goju ryu karate. V konkurencii vyše 300 pretekárov z 39 klubov zo Slovenska sa nestratili ani Podtatranci.

Ilustračný obrázok k článku Popradské karate na východe Slovenska: Centralisti priviezli z Košíc 14 medailí
Zdroj: Central karate klub Poprad

Central karate klub Poprad (CKK) vybojoval na košickom turnaji 14 medailí (3 zlaté, 8 strieborných a 3 bronzové). Súťaž sa začala disciplínou kata. V najmladšej kategórii kata dievčatá 6–7 ročné sa do finále prebojovali sestry Klempové, kde sa napokon na 2. mieste umiestnila Laura Klempová a kategóriu suverénne zvíťazila Linda Klempová. V kategórii kata ženy sa Ivana Kucová umiestnila na 3. mieste.

„V kategórii kata chlapci 16–17 rokov si 3. miesto vybojoval Peter Lacko a o posledné medailové umiestnenie v kategórii kata muži sa postaral Filip Bašista, ktorý sa prebojoval až do finále, ale žiaľ do Popradu priniesol striebro,“ informovala Ivana Kucová z CKK.

Poobedňajšia časť súťaže patrila športovému zápasu kumite. V najmladšej kategórii kumite dievčatá do 20 kg si zlato odniesla Laura Klempová. V tej istej kategórii ale do 24 kg si opäť zlato vybojovala Linda Klempová. V kategórii kumite dievčat 8–9 ročných do 27 kg sa na 2. mieste umiestnila Lea Kucová a taktiež striebro z kategórie kumite ženy do 50kg si odniesla Ivana Kucová.

„V kategórii kumite chlapci 6–7 ročných do 22 kg sa Marek Tropp umiesntil na 3. mieste,“ uviedla Kucová. Strieborné medaily do zbierok si vybojovali Matej Šuna v kategórii kumite chlapcov 10–11 ročných do 30 kg, Peter Lacko kumite chlapcov 16–17 roční do 76 kg, Ferdinand Hudaček z kategórie kumite chlapcov 16–17 roční nad 76 kg a Filip Bašista z kategórii kumite muži do 84 kg.

Central karate klub Poprad Košice 06/2017
16
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad
Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM