Martin Sýkora Iné športy

Popradské karate ovenčené úspechom: Klempové majsterkami Slovenska

V košickej športovej hale sa uskutočnili Majstrovstva Slovenskej republiky detí a žiakov v karate. Zúčastnilo sa vyše 510 karatistov z 56 slovenských klubov.

Ilustračný obrázok k článku Popradské karate ovenčené úspechom: Klempové majsterkami Slovenska
Zdroj: Central karate klub Poprad

Popradský Central karate klub (CKK) si vybojoval úžasných 12 medailí (2–4–6) a v celkovom hodnotení klubov sa umiestnil na 14. mieste. Súťaž bola spojená s odovzdávaním cien víťazom Slovenského pohára za sezónu 2016 / 2017. Medzi ocenenými bola aj Laura Klempová v kategórii kumite dievčatá do 20 kg a taktiež Linda Klempová v kategórii kumite dievčatá do 24 kg.

„Súťaž sme začali disciplínou karate agility, kde si v najmladšej kategórii dievčat odniesla bronz Linda Klempová a taktiež tretie miesto si vybojovala Lea Kucová v kategórii karate agility 9-ročné,“ informovala Ivana Kucová z CKK.

Doobedné súťaže patrili disciplíne kata, kde sme hneď v najmladšej kategórii kata dievčatá videli vo finále sestry Klempové, kde sa na 2. mieste umiestnila Laura Klempová a majsterkou Slovenskej republiky sa stala Linda Klempová. V kategórii kata mladší žiaci sa na 3. mieste umiestnil Daniel Nedoroščík a taktiež 3. miesto si vybojoval aj Matej Šuna v kategórii kata starší žiaci.

„Na tejto súťaži sa predstavilo aj družstvo dievčat Central karate klubu Poprad v zložení Alexandra Lajošová, Linda Klempová a Laura Klempová, ktoré podľahli vo finále súperkám z Trenčína a stali sa tak vicemajsterkami Slovenskej republiky,“ dodala Kucová.

Central karate klub Poprad - MSR Košice 05/2017
9
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Popoludnie patrilo športovému zápasu kumite, kde v kategórii kumite dievčatá do 20 kg nedala súperkám šancu Laura Klempová a stala sa tak majsterkou Slovenskej republiky v karate. Jej sestra mala menej šťastia v kategórii kumite dievčatá do 24 kg, kde sa umiestnila na 3. mieste.

„Ďalší bronz do Popradu priniesla Lea Kucová z kategórie kumite mladšie žiačky do 27 kg. V kategórii kumite starší žiaci do 30 kg sa vicemajstrom Slovenska stal Matej Šuna,“ dodala Kucová.

Aj v kategórii kumite dievčatá zápasilo družstvo Central karate klubu Poprad, v zložení Linda a Laura Klempové. Ktoré sa prebojovali až do finále, však ich súperky zdolali a stali sa tak vicemajsterkami Slovenskej republiky.

Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM