Martin Sýkora Iné športy

Popradské karate v Čechách: Centralisti trikrát so zlatom a ďalšími medailami

Na Grand prix Czech republic v Havířove sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu Poprad. Súťažili v konkurencii vyše 250 pretekárov zo Slovenska, Českej a Poľska,

Ilustračný obrázok k článku Popradské karate v Čechách: Centralisti trikrát so zlatom a ďalšími medailami
Zdroj: Central karate klub Poprad

Popradskí karatisti si v tvrdej konkurencii vybojovali 10 medailí (3 zlaté, 6 strieborných a 1 bronzová). Súťaž bola tradične otvorená disciplínou kata. V najmladšej kategórii kata mladšie žiačky súťažili sestry Klempové, kde ale Laura Klempová mala menej športového šťastia a nesiahla na medailové umiestnenie, ale zato Linda Klempová si vybojovala striebornú medailu. Ďalšie striebro si vybojovala Nikola Bušovaská v kategórii kata dorastenky, kde sa jej vo finále žiaľ nepodarilo zdolať Českú reprezentantku. V kategórii kata dorastenci si suverénne zlato vybojoval Peter Lacko.

„Poobedňajšia časť súťaže patrila športovým zápasom kumite, kde sme opäť v najmladšej kategórii kumite mladšie žiačky do 30 kg videli sesty Klempové, na 3. mieste sa umiestnila Linda Klempová a striebornú medailu si do zbierky odniesla Laura Klempová. Ďalšie striebro do Popradu priniesol Andrej Farkaš v kategórii kumite mladší žiaci do 32 kg,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad (CKK).

Zlatú medailu si vybojovala Alexandra Janíková v kategórii kumite staršie žiačky do 35 kg. V kategórii dorasteniek nad 47 kg si nekompromisne za cieľom išla Nikola Bušovská a vybojovala si zlatú medailu. „O posledné medaily sa postaral Peter Lacko v kategórii kumie juniori nad 67 kg a juniori open, kde sa v obidvoch kategóriach prebojoval až do finále, ale žiaľ súperom podľahol a umiestnil sa tak na 2. miestach,“ dodala Kucová.

Central karate klub Poprad Havířov 06/2017
13
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad
Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM