Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky bez zaváhania: Na prvom mieste bez jedinej prehry

Popradské hokejistky natiahli sériu bez prehry na dvanásť zápasov. Potešili svojho trénera, oslávenca Milana Skokana.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky bez zaváhania: Na prvom mieste bez jedinej prehry
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Netradične v piatok večer odohrali Popradské líšky zápas proti ŽHKm Zvolen. Úvod zápasu patril domácim hráčkam, ktoré odchádzali na prvú prestávku s dvojgólovým náskokom. Popradčanky v druhej tretine poľavili a nechali súperky skórovať a pred záverečnou tretinou bolo všetko otvorené. “Dievčatá za stavu 2:0 podcenili situáciu na ľade a tak aj vyzerala druhá tretina. Nehrali sme dobre a umožnili sme Zvolenu streliť góly. V tretej tretine sme mali prevahu a dievčatá zaslúžene zvíťazili,” zhodnotil zápas tréner Milan Skokan.

Foto: Peter Handzuš

Tréner ŽHK Poprad Milan Skokan sa 13.1.2017 dožil krásnych 75. narodenín. Pred novinármi zaspomínal na to naj z jeho úspechov, ktoré dosiahol ako hráč, ale aj tréner mužov a žien. A čo mu najviac utkvelo v pamäti?

Milan Skokan rád spomína na to, ako to vyzeralo na popradskom zimnom štadióne po zápase, keď Poprad postúpil do federálenej hokejovej ligy: “Preplnený štadión praskal. Bolo to ako povstanie. Šampanské strieľalo. Čo sa dialo v celom Poprade bolo neuveriteľné. Bolo to malé Rio de Janeiro. V reštauráciach sa oslavovalo do rána. Ľudia v meste ukázali čo pre nich znamená hokej.”

V posledných rokoch sa tréner Skokan venuje popradským hokejistkám a odovzdáva svoje skúsenosti mladším. “Do budúcna pozerám skromne. Musím byť spokojný sám so sebou a musím ďakovať tomu hore, že mi bolo umožnené sa tohoto veku dožiť a ešte stále byť aktívny aj na ľade. Pracujem v mladom kolektíve, možno aj dievčatá mi dávajú energiu. Prial by som všetkým trénerom záver kariéry v takom duchu, ako ho zažívam ja teraz,” dodal Milan Skokan.

Ak sa chcete o Milanovi Skokanovi dozvedieť viac, pozrite si jednu z najbližších relácií S 24-kou v obraze, kde nám popradský tréner prisľúbil účasť.

ŽHK Poprad – ŽHKm Zvolen 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Góly: Čulíková, Wieczorek, Majeríková, Staroňová, Klembalová – Augustínová, Matejková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM