Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky pred novou sezónou: Zmeny v realizačnom tíme

Prípravy na ženskú extraligu sú v plnom prúde. Hráčky naplno trénujú na ľade, v zákulisí prebehlo viacero zmien.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky pred novou sezónou: Zmeny v realizačnom tíme
Foto: Peter Handzuš

O príprave ŽHK Poprad na novú sezónu sme sa porozprávali s Ivanom Bednárom, jedným z dvojice trénerov popradských hokejistiek.

Aké zmeny čakajú na Popradské líšky v nastávajúcej sezóne?
- Tak v prvom rade je to príchod ŠKP Bratislava do ligového kolotoča. Toto výcvikové stredisko reprezentácie, kde sú združené už tri roky najlepšie slovenské hokejistky, sa rozhodlo nastúpiť do extraligy. Na jednej strane to prinesie skvalitnenie celej súťaže, na druhej strane vyššie nároky na rozpočet ostatných tímov.

Pred sezónou dochádza v tímoch k zmenám v kádri. Ako sú na tom Popradské líšky?
- Pevne veríme, že minimálne 90% dievčat z týmu ostane pokope a ak káder vhodne doplníme, môžeme nadviazať na minuloročnú úspešnú prácu.

Aké zmeny nastali v realizačnom tíme?
- Rozrástli sme sa o Mariána Galajdu, ktorý nám ponúkol spoluprácu pri spropagovaní značky Popradských líšok. Chceme ešte viac dostať popradský ženský hokej do povedomia fanúšikov, aby sa radi chodili na štadión zabávať a aby vedeli o našich úspechoch, respektíve o ceste za nimi. V tejto sezóne sa v realizačnom tíme objaví aj fyzioterapeut Dušan Matejka, ktorý v minulom ročníku pôsobil pri A tíme HK Poprad. Prijal našu ponuku a dievčatá sa už teraz tešia na jeho šikovné ruky. No a v neposlednom rade sme získali mediálneho partnera – vašu 24-ku, ktorá sa nám bude takisto starať o propagáciu. Verím, že naša práca sa tak dostane k čo najviac športovým fanúšikom.

A ambície Popradských líšok pred sezónou?
- Ťažko hovoriť o cieľoch. Všetky tímy sa budú chcieť na nás vytiahnúť a samozrejme, ako som v úvode spomínal, ŠKP Bratislava je celok, ktorý je najväčším favoritom na zisk titulu v nasledujúcej sezóne. To ale nič nemení na tom, že sa chceme pobiť o majstrovský trón.

Popradské líšky budú v sezóne 2017/208 podporovať: Mesto Poprad, CORAgeo, Whirlpool, Pivarnik, Coroll SK , ELBE hockey, Kingmedia a Poprad 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM