Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky si parádne vylepšili štatistiky: Krynicu zdolali aj v oklieštenej zostave

V 2. kole 1. ligy žien privítali hokejistky ŽHK Poprad pod Tatrami nováčika súťaže, poľský tím MKHL KTH Krynica-Zdrój.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky si parádne vylepšili štatistiky: Krynicu zdolali aj v oklieštenej zostave
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prvýkrát sa do slovenskej ženskej súťaže tento rok zapojil aj tím z Poľska. Podľa trénera Ireneusza Dubiela je to aj kvôli vzdialenostiam. Kým v rámci Poľska museli za súperkami cestovať aj 700 km, tu je to pre nich najďalej do Zvolena – 230 km.

Poľské hokejistky pricestovali do Popradu s viacerými reprezentatkami do 18 rokov. Do brány však nenastúpila ich jednotka, ktorá chytala v prvom zápase proti Spišskej Novej Vsi. Na zápas sa nedostavila ani dvojka a tak za Krynicu chytala mladá brankárka bez väčších skúseností. „Na začiatku bola dosť vystrašená a strémovaná, no nemali sme na výber a musela chytať,“ konšatatoval tréner Krynice-Zdrój Ireneusz Dubiela.

Túto situáciu patrične využili domáce hokejistky, ktoré hrali takisto oslabené, bez Čulíkovej, Mikeskovej, Krajňákovej a Staroňovej. Na ľade to však nebolo vidno a schuti si zahrali aj mladé popradské hráčky. „Súper nám dovolil všetko, ale keby bol trocha odolnejší, mali by sme problémy,“ povedal po zápase domáci tréner Milan Skokan.

V závere zápasu sa Poľky snažili streliť aspoň čestný gól a aj keď viackrát prešli cez popradskú obranu, puk do brány nepustila domáca gólmanka Jana Budajová.

Popradčanky v úvodných dvoch kolách nastriľali relatívne slabším súperkám 23 gólov a žiaden nedostali, no ťažie zápasy proti Spišiačkam a Prešovu sú ešte len pred nimi.

ŽHK Poprad - MKHL KTH Krynica-Zdrój 13:0
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

ŽHK Poprad – MKHL KTH Krynica-Zdrój 13:0 (3:0, 6:0, 4:0)
Góly: 3., 27., 50. Žitňanská, 6., 34., 35., 50. Gorecká, 11., 21., 30., 52. Šulíková, 29. Gáboríková, 46. Obercianová

ŽHK Poprad: Budajová – Obercianová, Gorecká, Šulíková, Žitňaská, Krivjanská – Voščeková, Zemjanková, Gáboríková, Kováčiková, Maskaľová – Kredatusová, Krausová
MKHL KTH Krynica-Zdrój: Oleksa – Pióro, Cygan, Sopata D., Mytnik, Gogoc – Sopata A., Szelak, Wrona, Pasiut, Król – Górczyk, Hajduk

ŽHK Poprad - MKHL KTH Krynica-Zdrój 13:0
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM