Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky vyrovnali sériu. O finalistkách rozhodne nedeľný zápas

Hokejistky ŽHK Poprad odohrali v sobotu druhý semifinálový zápas proti HC Petržalka 2010 Bratislava. Ak ešte chceli Popradčanky zabojovať o postup do finále, museli v zápase poriadne zabrať. Miska váh bola po prvom prehratom zápase v Bratislave naklonená na stranu dievčat z Petržalky.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky vyrovnali sériu. O finalistkách rozhodne nedeľný zápas
Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako v Petržalke, aj doma odohrali Popradčanky dobrý zápas. Kým v prvom stretnutí sa nedokázali strelecky presadiť, v sobotu dokázali hosťujúcu brakárku prekonať už v 10. minúte. Radosť z gólu Popradčanky ešte ani nestihli vstrebať a Petržalka vyrovnala. Po jednom góle strelili obidva tímy aj v druhej tretine. O víťazstve Popradu nakoniec rozhodol gól Martiny Staroňovej počas presilovej hry v tretej tretine.

„Myslím, že sme podali výborný výkon, snažili sme sa dodržiavať taktiku, brániť stredné pásmo a na pár individuálnych chýb to myslím bolo dobré,“ povedal po zápase tréner HC Petržalka 2010 Bratislava Roman Varga. Do brány panteriek sa opäť postavila vynikajúca Zuzana Tomčíková. Aj jej zásluhou pricestovali hostia do Popradu s psychickou výhodou a semifinálovým mečbolom. „Dokáže do kabíny priniesť nielen športovú, ale aj psychickú podporu celého tímu,“ dodal na margo prítomnosti Zuzany Tomčíkovej v kabíne Varga.

Prvý zápas bol strelecky vyrovnaný, no v druhom už strelecky dominovali domáce hráčky, ktoré Petržalku prestrieľali v pomere 41:17. Boli to hlavne dorážky, ktoré v sobotu platili na hosťujúcu brankárku. „Bol to dramatický zápas. Dievčatá ho k našej spokojnosti v závere zvládli. Vedeli o čo ide, že prehra znamená vyradenie z bojov o finále. Radi by sme zopakovali dnešný výsledok,“ skonštatoval domáci tréner Milan Skokan.

Stav série je teda vyrovnaný a o finalistkách rozhodne zápas, ktorý hokejistky odohrajú na popradskom zimnom štadióne v nedeľu 8.3. o 15:00.

ŽHK Poprad – HC Petržalka 2010 Bratislava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Góly: 10. Gorecká, 23. Čulíková (podľa videa ale dala gól Staroňová), 55. Staroňová – 11. Vonková, 35. Kapustová

Foto: Alojz Handzuš

ŽHK Poprad - HC Petržalka 2010 Bratislava 3:2
2
Galéria
ŽHK Poprad - HC Petržalka 2010 Bratislava 3:2
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM